Türkiye'nin doğusunu Ermenistan'a ait gösterdiler!

İşgalci Ermenistan'a destek veren Fransızlardan skandal bir hamle daha geldi. Belediye Başkanı Laurent Wauquiez, Türkiye'nin doğu kesimini Ermenistan'a aitmiş gibi gösteren bir harita paylaştı. 

DÜNYA 06.10.2020, 09:20 06.10.2020, 09:22
Türkiye'nin doğusunu Ermenistan'a ait gösterdiler!

Ermenistan, 27 Eylül sabahı Azerbaycan yerleşim yerlerini hedef almış, sivillerin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Toprak bütünlüğünü korumak ve sivillerin güvenliğini sağlamak isteyen Azerbaycan da işgalci Ermenistan'ı bu saldırısına karşılık vermişti.

Türkiye'nin desteğini alan Azerbaycan, Ermeni ordusunu ciddi kayıplara uğratmaya devam ediyor. Azerbaycan ordusu, Bayraktar TB2 SİHA'lar ile Ermeni askerlerini askeri teçhizatlarıyla beraber etkisiz duruma getiriyor.

Azerbaycan ordusu karşısında hezimete uğrayan Ermeni askerleri, beyaz bayrak göstererek teslim olmaya ya da mevzilerden kaçmaya başladı. Hatta Ermeni komutanların, kaçmalarını engellemek için bazı askerleri ayaklarından zincirlediği görüldü.

Ermenistan'da bulunan hastanelerde tedavi altına alınan yaralı askerlerin sayılarının artması nedeniyle sağlık sistemi, ciddi derecede sıkıntıya girdi. 

İlaç yardımı gönderdiler

İşgalci Ermenistan'ın yardımına ise Fransa koştu. Fransa, kendisi gibi geçmişi soykırım ve katliamlarla dolu olan Ermenistan için harekete geçti. 

Fransız Belediye Başkanı Laurent Wauquiez, "Ermeni dostları" için ilaç ve tıbbi malzeme göndereceklerini bildirdi. 

Fransız Belediye Başkanı Wauquiez'in, söz konusu ilaç ve tıbbi malzemelerin toplanmasının ardından yaptığı paylaşım tepkilere neden oldu. 

Wauquiez tarafından yayımlanan haritada, Türkiye'nin doğu kesimi, Ermenistan'a ait gösterildi. 

Macron, Azerbaycan'ı hedef almıştı!

Ülkesinin geçmişi soykırım ve katliamlarla dolu olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, şaşırtıcı olmayan bir şekilde Ermenistan'a destek vererek, Azerbaycan'ı hedef almıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 27 Eylül sabahı ilk saldıran tarafın Ermenistan olduğunu görmezden gelerek, "Azerbaycan'ın orantısız bir şekilde Ermenistan'a saldırdığını, söz konusu ülkenin saldırılarını durdurması gerektiğini" söylemişti. 

Macron, Ermenistan'ın sivillere saldırdığını unutarak, "Azerbaycan'ın düzenlediği saldırıları kınadığını" ifade etmişti. 27 Eylül günü ilk saldıran tarafın Azerbaycan olduğunu ileri süren Macron, gelişmeleri yakından takip ettiğini aktarmıştı.

Fakat Ermenistan bile ilk saldırıyı kendisinin düzenlediğini kabul etmişti. Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, Azerbaycan'ın saldırılara hızlı bir şekilde karşılık verdiğini hatırlatarak, "Saldırı hazırlığında oldukları ortaya çıktı." demişti. 

Macron, Ermenistan'ın bağımsızlığına ve insanlarına karşı saygılı olunması gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin gerilimi artıracak açıklamalarda bulunmaması gerektiğini" söylemişti.

Yorumlar (0)