Azerbaycan'ın kurtardığı yerler!

Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için operasyon başlatan Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, 22 yerleşim birimini Ermeni güçlerinden temizledi.

GÜNDEM 05.10.2020, 11:05
Azerbaycan'ın kurtardığı yerler!

Türkiye Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda, şimdiye kadar 22 yerleşim biriminin Ermeni güçlerinden temizlenerek işgalden kurtarıldığını duyurdu.

Türkiye Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan'daki güvenilir kaynaklarından edinilen bilgiler paylaşıldı.

Türkiye Millî Savunma Bakanlığı, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda şimdiye kadar işgalden kurtarılan yerleşim yeri sayısının 22 olduğunu belirterek, bu yerleri şu şekilde sıraladı:

- Cebrail ili
- Karahanbeyli köyü
- Aşağı Seyitahmetli
- Mehdili köyü
- Aşağı Maralyan köyü
- Kuycak köyü
- KendHoradiz köyü
- Çakırlı köyü
- Büyük Mercanlı köyü
- Şeybey köyü
- Taliş köyü
- Karkulu köyü
- Şükürbeyli köyü
- Yukarı Maralyan köyü
- Cereken köyü
- Daşkesen köyü
- Horovlu köyü
- Dejan köyü
- Mahmutlu köyü
- Caferabat köyü
- Sugavuşan köyü
- Papı köyü

27 Eylül Pazar sabahı saat 06.00 civarlarında Ermeni ordusu, sınır hattına yakın Azerî sivil yerleşim yerlerine top, silah ve havan atışlarıyla saldırmıştı.

Azerbaycan ordusu ise topraklarını ve sivil halkını korumak için karşı saldırı başlatmış, karşılıklı çatışmalar Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma harekâtına dönüşmüştü.

Yorumlar (0)