Al işgalci İsrail'i vur işgalci Ermenistan'a!

Darbeci Hafter'in şahidinin darbeci Sisi olması kadar işgalci Ermenistan'ın şahidinin de işgalci İsrail olması bekleniyordu. İşgalci İsrail'den beklenen açıklama geldi. İsrail, Türkiye'yi suçladı.

GÜNDEM 05.10.2020, 13:14
Al işgalci İsrail'i vur işgalci Ermenistan'a!

Dağlık Karabağ ve 12 şehir ile birlikte Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal altında tutan, 25 bin Azerî Türkü'nü katleden işgalci Ermenistan, uluslararı hukuku, BM kararlarını hiçe sayarak sivil katliamını sürdürürken; yine BM kararlarını ve uluslararası hukuku yok sayan işgalci İsrail'den işgalci Ermenistan'a destek geldi.

Kendi tarihine benzeyen Ermenistan'ın işgalci ve soykırımcı tarihini savunarak kendini de temize çekmek isteyen İsrail, 27 Ekim sabahı saldırıların fitilini ateşleyen ve sivilleri hedef alan Ermenistan'a tepki göstermek yerine kendi geçmişi ile uyumlu şekilde Türkiye'ye saldırdı.

Benny Gantz ne dedi?

Ülkesinin BAE ve Bahreyn ile normalleşmesi kapsamında Körfez ülkelerinin gazetecileriyle videokonferans yöntemiyle görüşen İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Türkiye'ye uluslararası baskı uygulanması çağrısında bulunarak, Türkiye'nin bölgeyi istikrarsızlaştırdığını ve barış çabalarına karşı çıktığını iddia etti.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde, Libya'da, Doğu Akdeniz'de bulunmasının, bölgedeki istikrarsızlığın en büyük sebebi olduğunu savundu.

Benny Gantz'ın sözlerinin Türkçe meali!

İsrail Savunam Bakanı Benny Gantz'ın sözde "barış" ve "istikrar" yanlısı sözlerinin mealini tüm dünya biliyor. Ancak ne var ki "bilmek" ile "kabul etmek" arasında önemli bir fark bulunuyor.

Ermenistan'ın 30 yıldır haksız bir şekilde, Azerbaycan topraklarını işgal ettiği, 25 bin sivili katlettiği, 27 Ekim sabahı ilk saldırıyı düzenleyenin Ermenistan olduğu, sivillere dönük saldırıların Ermenistan'dan geldiği, BM'nin "Ermenistan işgali" ile ilgili 4 açık kararının bulunduğu, bu kararlarla birlikte Ermenistan'ın uluslararası hukuku tanımadığı ve insanlık suçu işlemeye devam ettiği "bilinen".

İstenen ise; Azerbaycan'ın işgali kabul etmesi, katledilen sivilleri unutması, karşı saldırılarını durdurması; Türkiye'nin de işgale ve katliamlara sessiz kalması ve Azerbaycan'ı desteklememesi.

İsrail ise, tıpkı kendi işgaline ve katliamlarına, BM kararlarını ve uluslararası hukuku tanımazlığına göz yumulduğu gibi Ermenistan'ın da işgal ve katliamlarına sessiz kalınmasını, kimsenin Azerbaycan'ı desteklememesini istiyor.

Zira işgali ve katliamları görmezden gelmek İsrail için de Ermenistan içinde, ve onların destekçileri ABD, Rusya ve Fransa gibi ülkeler için de "istikrar" anlamına geliyor.

İstikrarı ise Türkiye bozuyor.

Yorumlar (0)