Rusya: "Türkiye, yangına körükle gitmesin"

Ermenistan ile gerginlik yaşayan Azerbaycan için Türkiye'nin destek açıklamaları yapması, Rusya'yı endişelendirdi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, iki ülke arasındaki krizde "yangına körükle gidilmemesi" gerektiğini ifade etti. 

DÜNYA 30.09.2020, 17:40 30.09.2020, 17:43
Rusya: "Türkiye, yangına körükle gitmesin"

Ermenistan'ın Azerbaycan yerleşim alanlarına saldırarak alçak bir şekilde sivilleri şehit etmesi, iki ülke arasındaki tansiyonu artırdı. 

Azerbaycan, söz konusu saldırılara sessiz kalmayarak karşı operasyon başlattı. Türkiye ise kardeş ülke için her zaman yardım etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Bayraktar TB2 SİHA'ları ile Ermenistan ordusunu hezimete uğratan Azerbaycan, üç günde 2 bin 300 Ermeni askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinin terör örgütü PKK'dan yardım istediğini unutarak, Türkiye'yi hedef aldı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Türkiye'nin Azerbaycan'a destek için Suriye'den paralı asker gönderdiğini iddia etti. Oysaki 300 PKK'lı terörist, Ermenistan'a yardım etmek için bölgeye girmişti bile.

Paşinyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in saldırı konusunda uzun süredir tehdit niteliğinde açıklamalar yaptığını belirterek, ülkesinin krizi yeniden başlatan taraf olduğunu da görmezden geldi. 

Türkiye'nin Dağlık Karabağ krizinde kardeş ülke Azerbaycan'a destek vereceğini bildirmesi, Rusya'yı endişelendirdi.

Sık sık itidal çağrısında bulunan Rusya, "Türkiye'nin Azerbaycan'a yönelik destek mesajlarına" onay vermediklerini bildirdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bu tarz açıklamalara destek vermediklerini kaydederek, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki krizde "yangına körükle gidilmemesi" gerektiğini ifade etti.

Kremlin Sözcüsü Peskov, bir kez daha "itidal" çağrısında bulundu.

Peskov, iki ülkenin de askerî operasyonlarına acil bir şekilde son vermesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)