Ermeniler Mingeçevir kentine de saldırdı!

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Azerbaycan'ın Mingeçevir şehrine füze saldırısı gerçekleştirdi.

GÜNDEM 05.10.2020, 10:46 05.10.2020, 10:54
Ermeniler Mingeçevir kentine de saldırdı!

Twitter hesabından bilgilendirme paylaşımında bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Azerbaycan'ın en büyük sanayi kenti Mingeçevir'de hidroelektrik santrallerinin bulunduğunu hatırlatarak, Ermenistan'ın saldırısını "Çaresizliğin barbarca ifade edilmesi" olarak yorumladı.

Sahadaki gelişmeleri görüntü ve fotoğraflarla belgeleyerek uluslararası kamuoyu ile anlık olarak paylaşan Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise, yaptığı son açıklamada, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin Mingeçevir şehrine füzeli saldırı gerçekleştirdiğini, Terter şehrine ise top atışları düzenlediğini, bu saldırılar sonucunda sivil Azerî Türklerinden yaralıların olduğunu bildirdi.

Azerbaycan'ın Hızı ve Abşeron bölgeleri de vuruldu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, az önce yaptığı paylaşımla da Azerbaycan'ın Hızı ve Abşeron sivil yerleşim bölgelerine Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından 300 kilometre menzilli 2 füze fırlatıldığını açıkladı.

Ermenistan ile Rusya arasında 2010 ve 2016 senelerinde imzalanan iki ayrı anlaşma, Ermenistan topraklarına gerçekleştirilecek olası saldırı durumunda Rusya'nın askerî varlığıyla saldırıyı gerçekleştiren ülkeye karşı koymasını örgörüyor.

İşgal altında Dağlık Karabağ Azerbaycan toprakları olduğunda, Azerbaycan esasen Ermenistan'ı değil, kendi topraklarını vurmuş oluyor. Bu yüzden Rusya, çatışmalara müdahale edemiyor. Ermenistan ise çatışmayı kendi topraklarına kaydırarak, Azerbaycan'ın da Ermenistan topraklarını vurmasını bekliyor ve Rusya'nın Azerbaycan'a müdahale etmesini sağlamak istiyor.

Yorumlar (0)