3 ülke Katar'ı işgal planı yapmış!

Katar'ın Türkiye'ye olan desteğini kırmak isteyen BAE, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Mısır, "Terörü destekleyip finanse ettiği" iddiasıyla 2017 yılının Haziran ayında Katar'ı ambargo ile abluka altına almıştı. İsrail dostu bu 4 ülkeden 3'ünün Katar'ı işgal etme planı yaptığı, işgal planını ise ABD Başkanı Donald Trump'ın engellediği ortaya çıktı.

DÜNYA 06.10.2020, 09:21
3 ülke Katar'ı işgal planı yapmış!

2017 yılının Haziran ayında ağır ambargolarla Katar'ı açık hava hapishanesine dönüştüren abluka uygulamasının altından işgal planı çıktı.

İsrail dostları Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Bahreyn ve Mısır tarafından uygulanan ağır ambargolardan sonra Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve Bahreyn'in Katar'ı işgal etme planı yaptığı ortaya çıktı. Plan ise ABD Başkanı Donald John Trump tarafından durdurulmuş.

El Cezire'de yayımlanan "Sıfır Mesafe" programına yaptığı açıklamada, "Önce kuşatacak, sonra işgal edeceklerdi" diyen Katar Başbakan Yardımcısı Abdullah bin Hamed Al-Atıyye, işgal planının ise bizzat ABD Başkanı Donald John Trump tarafından engellendiğini açıkladı.

Filistin kökenli gazeteci Cemal Reyyan ise, işgal planları ile ilgili kanıtlar bulunduğunu belirterek, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Bahreyn tarafından planın Mısır'ın başkenti Kahire'de yapıldığını söyledi ve Abdullah bin Hamed Al-Atıyye'nin iddialarını doğrulayarak, "Trump'ın telefonu, işgali durdurdu." dedi.

Katar'ın başbakan yardımcısı Abdullah bin Hamed Al-Atıyye, tüm istihbarat bilgilerinin ve ortaya çıkan belgelerin, işgal için çok önceden plan yapıldığını, Mısır'ın başkenti Kahire'de plana son şeklin verildiğini ve işgal kararının alındığını ortaya koyduğunu bildirdi. Abdullah bin Hamed Al-Atıyye, Kuveyt Emiri’nin ABD Başkanı Donald John Trump ile yaptığı görüşme ve daha devlet başkanı düzeyinde birçok görüşmenin de belgelendiğini kaydetti.

BAE "Hezeyan", Reyyan ise "Gerçek" dedi!

Al-Atiyye’nin açıklamalarına Twitter'dan cevap veren BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, tüm bu iddiaların Halid Atiyye’nin hezeyanları olduğunu ve karşılık verme gereği bile duymadığını belirtti.

Enver Gargaş’ın açıklamalarına ise Doha’da ikamet eden Filistinli gazeteci Cemal Reyyan yanıt verdi. Katar'ı işgal planı hakkında Katar Savunma Bakanı’nın açıklamalarının yüzde 100 gerçek olduğunu ve çok sayıda kanıt bulunduğunu, Katar güvenlik güçlerinin de işgal planından haberdar olduğunu söyledi.

Katar'ı işgal planının Kahire’de yapıldığını belirten Cemal Reyyan, işgal bildiriminin de Kahire'den duyurulacağını ancak ABD Başkanı Trump’ın telefonu ile işgalin durdurulduğunu açıkladı.

Yorumlar (0)