Ermenistan rezil oldu!

Ermenistan kelimenin tam anlamıyla "Türkiye kâbusu" yaşıyor. Gördükleri her üniformalıyı Türk Özel Kuvvetler sanmaya başlayan Ermenistan dünyaya böyle rezil oldu.

GÜNDEM 05.10.2020, 09:20
Ermenistan rezil oldu!

Ermenistan Savunma Bakanlığı başta olmak üzere Ermeni resmî kurumlarının, basın kuruluşlarının ve sivillerin sosyal medya hesaplarında, neredeyse 27 Ekim Pazar sabahı başlatılan saldırılarla eş zamanlı kara propaganda faaliyetleri de başlatıldı. Bir taraftan sivilleri vuran korkak Ermenistan, bir taraftan da Türkiye hakkında karapropaganda faaliyetlerini sürdürüyor. Ermenistan, Azerbaycan'da sivil yerleşim yerlerini hedef aldığı saldırılarla ilgili Azerbaycan tarafından yayımlanan bir fotoğraf üzerinden Türkiye'yi suçlamaya kalktı ancak gerçek yüzüne vurulunca rezil olmakla kaldı.

Bu kadın resmen gerizekalı

Ermenistan Savunma Bakanlığının basın sekreterliğini yapan Shushan Stepanyan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda resmî sosyal medya hesabı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Yardımcısı Hikmet Hajiyev'in paylaşımında yer verdiği fotoğraftaki detaya dikkatleri çekmek istediler.

Shushan Stepanyan, Azerbaycan'ın Gence kentinde yerle bir olmuş binanın enkazı önünde duran insanlardan birinin Türkiye'nin en özel birimlerinden biri olan Türk Özel Kuvvetleri personeli olduğunu ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev'in bu detayı fark ettikten sonra fotoğrafı sildiğini iddia etti.

Shushan Stepanyan'ın bu iddiasından kısa süre sonra yeni bir paylaşımda bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hajiyev, fotoğraftaki kişinin Türk Özel Kuvvetleri ile hiçbir ilgisinin olmadığını, işaretlenen kişinin Azerbaycan sivil savunma çalışanı olduğunu, Ermenistan'ın karapropaganda unsurlarının gördüğü herkesi Türkiye'den sandığını yazdı.

Hem aptal hem pişkin

Ermenistan Savunma Bakanlığı Basın Sekreteri Shushan Stepanyan'ın bu ilk çam devirmesi değil. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 27 Ekim Pazar sabahı ilk saldırının Azerbaycan'dan geldiği iddiasında bulunup uluslararası kamuoyunda bu algının oluşması için çabalarken Shushan Stepanyan, yaptığı açıklama ile ilk saldırıyı Ermenistan ordusunun düzenlediğini ağzından kaçırmıştı.

Shushan Stepanyan, Ermenistan saldırılarına Azerbaycan'ın anında karşılık verebilmesinin, Azerbaycan ordusunun saldırı hazırlığında olduğunu gösterdiğini ileri sürmüş, hem tarihî bir pişkinliğe hem de stratejik bir aptallığa imza atmıştı.

Shushan Stepanyan, "Her askerî bilgisi olanlar bilir ki, hiçbir ülke, kendisine düzenlenen saldırıya bu kadar hızlı cevap veremez. Ermenistan ordumuzun saldırısına Azerbaycan'ın bu kadar ivedilikle karşılık vermesi, zaten onların da saldırı hazırlığı içinde olduklarını, saldırı planlarını çoktan yaptıklarını gösterir." demişti.

Yorumlar (0)