Ermenistan ve Azerbaycan'a "İran toprağı" uyarısı!

İran, 27 Eylül Pazar sabahından bu tarafa çatışan Ermenistan ile Azerbaycan'a, topraklarına düşen bombalar konusunda uyarıda bulundu.

DÜNYA 06.10.2020, 15:29 07.10.2020, 17:39
Ermenistan ve Azerbaycan'a "İran toprağı" uyarısı!

Azerbaycan ve Ermenistan çatışması sırasında, her iki ülkenin sınır komşusu olan İran'a düşen mühimmatlar konusunda açıklama geldi.

Dağlık Karabağ’daki çatışma sırasında İran topraklarına isabet eden patlayıcı mühimmatlarla ilgili konuşan İran Savunma Bakanı Emir Hatemi, Ermenistan ve Azerbaycan'a uyarıda bulunarak, problemin sürmesi durumunda daha yoğun tedbirlere başvuracaklarını bildirdi.

İran resmi ajansı IRNA'da yer alan habere göre, Meşhed şehrinde bir etkinliğe katılan ve burada bir konuşma yapan İran Savunma Bakanı Emir Hatemi, Ermenistan'ın işgali sebebiyle Dağlık Karabağ'da Ermenistan ve Azerbaycan arasında şiddetli çatışmaların yaşandığına işaret ederek, İran topraklarına düşen patlayıcı mermiler hususunda hem Erivan hükümetine hem de Bakü hükümetine uyarıda bulundu.

Ülkelerin toprak bütünlüğünü savundukları gibi kendi ülkelerinin sınır güvenliğini korumalarının Tahran için hayati bir mevzu olduğunu ifade eden İran Savunma Bakanı Emir Hatemi, "Hata ya da dikkatsizlik sebebiyle İran hudutlarına tek bir merminin bile düşmesi hiçbir surette tarafımızca kabul edilemez. Kafkasya bölgesi sınırları içinde çatışan Ermenistan ve Azerbaycan'a bu hususta gerekli uyarıları yaptık." diye konuştu.

İran Savunma Bakanı Emir Hatemi, İran sınırına yakın bölgelerde yaşayan İran vatandaşlarının ve sınırlarının güvenliğinin kendileri için önemli bir mevzu olduğunu ve bunun komşu ülkeler tarafından da bilindiğini kaydederek, birbirleriyle çatışma durumundaki Azerbaycan ve Ermenistan'ın dikkatli davranacağına inandıklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)