Biden, Obama'yı İngiltere'ye göndermek istiyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) düzenlenen başkanlık seçimlerini resmî olmayan sonuçlara göre kazanan Joe Biden'ın, eski Başkan Barack Obama'yı İngiltere Büyükelçisi olarak atayabileceği iddia edildi. 

DÜNYA 12.11.2020, 13:00 12.11.2020, 14:02
Biden, Obama'yı İngiltere'ye göndermek istiyor!

Demokratların adayı Joe Biden, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) düzenlenen başkanlık seçimlerini resmî olmayan sonuçlara göre kazandı. 279 delegeye ulaşmayı başaran Joe Biden, yeni kabineyi kurmak üzere harekete geçti. 

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ise oy sayım işlemlerinde hile yapıldığını, bu nedenle sonuçları hiçbir şekilde kabul etmediğini söyledi. 

Kabine kurmak için çalışmaların sürdüren Joe Biden'ın, eski Başkan Barack Obama hakkında verdiği karar da gündeme geldi. Barack Obama'nın İngiltere Büyükelçisi olarak atanabileceği ileri sürüldü. 

Johnson tepki göstermişti

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 2016 senesinde Londra Belediye Başkanı olarak görev yürütmüştü. Boris Johnson, Winston Churchill'e ait büstün Barack Obama yönetimi tarafından Oval Ofis'ten kaldırılmasını eleştirmişti. 

Boris Johnson, bunu İngiltere'ye karşı bir hakaret olarak nitelendirenlerin olduğunu söylemişti. Barack Obama'nın babasının Kenya asıllı olduğunu hatırlatan Boris Johnson, Winston Churchill'in Britanya İmparatorluğunu şiddetli bir şekilde savunduğunu, Barack Obama'nın da bu duruma yönelik nefrete sahip olabileceğini dile getirmişti. 

Express Gazetesi, Joe Biden'ın, eski Başkan Barack Obama'yı İngiltere'ye büyükelçi olarak gönderebileceğini iddia etti. 

Bu durumda Boris Johnson'ın dört sene önce Barack Obama için sarf ettiği sözlerin problem yaratabileceği ifade edilirken, başka sorunların da çıkabileceği aktarıldı. 

Muhafazakâr Parti'den bazı parlamenterler arasında da Barack Obama'nın büyükelçi olacağına dair söylentiler olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)