Azerbaycan ve Ermenistan'dan Rusya'ya cevap!

Azerbaycan ve Ermenistan, "Moskova'da buluşalım" davetinde bulunan Rusya'ya olumlu yanıt verdi.

DÜNYA 09.10.2020, 11:24
Azerbaycan ve Ermenistan'dan Rusya'ya cevap!

Rusya, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Azerbaycan ve Ermenistan’a yaptıkları "Moskova" davetinin her iki ülke tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Azerbaycan ve Ermenistan'a yapılan davete ilişkin gelişmeyi duyuran Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, her iki ülkeden olumlu cevap aldıklarını ve Azerbaycan ile Ermenistan'ın dışişleri bakanlarının "Dağlık Karabağ" anlaşmazlığı üzerine Rusya'nın başkenti Moskova’da yapılacak istişare toplantılarına katılacaklarını açıkladı.

Gazetecilere açıklamada bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya-Ermenistan-Azerbaycan üçlü istişarelerinin ilk olarak bugün dışişleri bakanları seviyesinde gerçekleştirileceğini belirterek, "Hem Bakü'den ve hem de Erivan'dan, Moskova’daki istişare toplantılarına katılacaklarına dair teyit aldık. Yoğun biçimde hazırlıklar sürüyor." açıklamasında bulundu.

Ermenistan’ın işgali altında bulunan Dağlık Karabağ’daki çatışmalara dair açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'u, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ara buluculuğunda, istişarelerde bulunmak üzere Moskova’ya davet etmişti. Vladimir Putin, istişare toplantıları için tarih olarak 9 Ekim'i vermişti.

Yorumlar (0)