BBC muhabiri Paşinyan'ın beynini yaktı!

BBC'ye röportaj veren Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, muhabirin "işgal" ile ilgili peş peşe soruları karşısında komaya giriyordu.

GÜNDEM 08.10.2020, 12:10
BBC muhabiri Paşinyan'ın beynini yaktı!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, izahı hiçbir şekilde mümkün olmayan Dağlık Karabağ'daki Ermeni işgalini savunmaya çalışınca rezil rüsva oldu.

Beklenmeyen soru!

BBC muhabiri Jonah Fisher, röportaj veren Ermeni Başbakan Nikol Paşinyan'a, uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletleri kararlarına göre, Ermenistan'ın 30 yıla yakın süredir Dağlık Karabağ'ı ve Azerbaycan'a ait 12 şehri yasa dışı olarak işgal etmesini sordu.

paşinyan bbc

Yüz ifadesinden böyle bir soru gelmesini beklemediği anlaşılan Ermenistan Başbakanı Paşinyan ise "Durum böyle değil. Bu ne demek?" diye tepki gösterdi.

Muhabirden şok eden hatırlatma!

Ermeni Başbakan'a Birleşmiş Milletler'in (BM) 4 ayrı kararını anımsatan BBC muhabiri Jonah Fisher, "Dağlık Karabağ'ın bir Ermeni toprağı olduğuna" dair iddiaların, yalnızca tarihsel söylemlerden ibaret olduğunu, uluslararası hukuk bağlamında bir karşılığının ve geçerliliğinin olmadığını vurguladı.

Yazılı kararları bile inkâr etti

BBC muhabiri Jonah Fisher'ın sözleri karşısında öfkelenen ve ne diyeceğini şaşıran Nikol Paşinyan ise yazılı hâldeki uluslararası hukuku ve yine kayıtlara geçen Birleşmiş Milletler'e (BM) ait kararları inkâr ederek, "Üzgünüm ama bahsettiğiniz gibi bir uluslararası hukuk yok. Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'a ait olduğunu söyleyenler, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararlarını alıntılıyor. Ne yazık ki hiçbiri bunları okumamış. Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'ı ya da başka bir yeri işgal ettiği ile ilgili bir ifade yok. Öyle bir şey kesinlikle yok." iddiasında bulundu.

Muhabir kararları hatırlattı

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın sözünü kesen BBC muhabiri Jonah Fisher, Birleşmiş Milletler'in 4 kararını da defalarca okuduğunu ve kararların tamamında "Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'a ait olduğu" vurgusunun bulunduğunu, dahası "Ermenistan'ın da buralarda işgalci konumda olduğu" ibarelerinin yer aldığının altını çizdi.

Paşinyan konuyu değiştirdi

BBC muhabiri Jonah Fisher'ın "asıl okumayan sensin" dercesine vurgu yaptığı BM kararları ile ilgili konuyu apar topar es geçen ve konuyu alakasız biçimde değiştiren Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'da yaşayan Ermenilerin varoluşsal bir tehdit ile karşı karşıya kaldığını ileri sürdü.

Paşinyan, Ağustos ayında yine BBC'ye röportaj vermiş ve benzeri sorular karşısında çok zor anlar yaşamıştı.

Yorumlar (0)