Putin'den Paşinyan'a kötü haber!

Bir süredir Ermenistan topraklarından Azeri sivil yerleşim yerlerini hedef alarak Rusya'yı çatışmaların içine çekmek isteyen Ermenistan'a Putin'den kötü haber geldi. Putin, çatışmaların Ermenistan topraklarında yaşanmadığını belirterek, Rusya olarak müdahil olunmasının mümkün olmadığını belirtti.

DÜNYA 07.10.2020, 12:02 08.10.2020, 12:42
Putin'den Paşinyan'a kötü haber!

Dağlık Karabağ’daki çatışmalardan dolayı kaygılı olduklarını dile getiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, KGAÖ (Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü) çerçevesinde Ermenistan’a karşı Rusya'nın sorumluluklarının olduğunu ancak çatışmaların Ermenistan topraklarında gerçekleşmemesi sebebiyle Rusya'nın müdahil olma durumunun bulunmadığını bildirdi.

Rusya devlet televizyon kanalı Rossiya 24’e konuyan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara dair açıklamalarda bulundu.

Putin, Ermeni askerlerine üzüldü!

Karabağ’da yaşananları "trajedi" olarak niteleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çok endişeli olduklarını çünkü Azerbaycan, Ermenistan ve Dağlık Karabağ'da yaşayan tüm insanların Rusya'ya yabancı olmadıklarını, ülkesinde 2 milyonu aşkın Azeri ile bu sayıdan fazla Ermeninin yaşadığını kaydetti. Çok sayıda Rus insanının da Azerbaycan ve Ermenistan ile akrabalık ve dostluk ilişkilerinin devam ettiğini vurgulayan Rusya Devlet Başkanı Putin, yaşananların trajedi olduğunu, insanların öldüğünü, Ermenistan ve Azerbaycan taraflarından büyük kayıpların olduğunu ifade etti. Azerbaycan ordusundan kayıpların yok denecek kadar az olması ancak Ermenistan ordusunun binlerle ifade edilen sayıda kayba sahip olduğu dikkate alındığında Putin'in ölen Ermeni askerlerine üzüldüğünü ifade etmek mümkün hale geldi.

Çatışmaların yakın zamanda bitmesini umut ettiklerini dile getiren Vladimir Putin, mümkün olan en kısa sürede ateşkese varılması için çağrılarını yinelediklerini bildirdi.

Paşinyan'la sıkça temas halinde

Ermenistan’ın Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü üyesi olduğu hatırlatmasında bulunan Rus Başkan Putin, söz konusu anlaşma kapsamında Rusya'nın Ermenistan’a karşı sorumluluklarının bulunduğunu ancak çatışmaların Ermenistan topraklarında gerçekleşmediğini, Rusya'nın anlaşma kapsamında sorumluluklarını her daim yerine getiren bir ülke olduğunu, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile de sıkça temasta olduklarını açıkladı.

Ermeni yanlısı arabulucu!

Aynı zamanda AGİT Minsk Grubu'nun eş başkanı olan Rusya’nın açık bir şekilde Ermenistan ile müttefik olduğunu belirten Putin, Rusya'nın Ermenistan'a karşı müttefiklik sorumluluklarını yerine getirmesi noktasında bir soru işaretinin bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)