100 vakadan 86'sında semptom yok!

İngiltere'de gerçekleştirilen bir araştırmaya göre; yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının yüzde 86'sının belirti göstermediği tespit edildi. 

SAĞLIK 09.10.2020, 11:41 09.10.2020, 11:46
100 vakadan 86'sında semptom yok!

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin yürütülen araştırmalar hız kesmeden devam ediyor.

İngiltere'de son olarak 36.061 kişinin dâhil olduğu bir araştırma gerçekleştirildi. 

İngiltere, Kuzey İrlanda ve Wales'te 26 Nisan ile 27 Haziran günleri arasında gerçekleştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) testlerinden 115'inin pozitif sonuçlandığı bildirildi. Söz konusu hastaların büyük bir bölümünün herhangi bir belirti göstermediği anlaşıldı. 

Testin uygulandığı gün belirti gösterenler çok az

Söz konusu araştırmada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif sonuçlanan insanlardan yalnızca 16'sının testin uygulandığı gün belirti gösterdiği ifade edilirken, kalan 99 insanın da herhangi bir belirti göstermediği kaydedildi.

Öte yandan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin uygulandığı gün semptom gösteren 142 insanın negatif çıktığı da belirtildi. 

Sadece belirti gösterenlerin test yaptırmaları sağlanıyor

İngiltere'de yalnızca yeni tip koronavirüs (Covid-19) belirtileri gösteren, ateş, koku ve tat kaybı, öksürük gibi şikâyetleri olan insanların test yaptırmaları sağlanıyor. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastaları ile temas eden insanlar da ilk olarak evlerinde izolasyon altına alınıyor.

Ülkede yürütülen test politikası ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının büyük bir kısmının saptanamaması gibi bir tehlikenin meydana geldiği ifade ediliyor. 

"Test politikası değiştirilmeli"

Londra Üniversitesi'nden Irene Petersen, yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif sonuçlanan insanların, testin uygulandığı gün belirti göstermemeleri nedeniyle test politikasında değişikliğe gidilmesi gerektiğini söyledi. 

"Daha fazla test uygulanmalı"

Irene Petersen, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) sinsice yayılmasını ve yeni dalgaların ortaya çıkmasını engellemek için daha fazla test uygulanması gerektiğine dikkat çekti. 

Farklı sonuçlar çıktı

Uzmanlar, farklı ülkelerde gerçekleştirilen benzer çalışmalardan değişik neticeler elde edildiğini kaydetti. Çin'de belirti göstermeyen vakaların toplam vaka sayısına oranı yüzde 5 olarak açıklandı.

İzlanda'da belirti göstermeyen vakaların toplam vaka sayısına oranı ise yüzde 43 olarak duyuruldu. Uzmanlar, bu nedenle çalışmalarda başvurulan farklı örneklemlerin değişik sonuçlara neden olabileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)