Yangın söndürme uçakları için düğmeye basıldı

Savunma Sanayii Başkanlığı, hem karada hem de suda kullanılabilen (amfibik) yeni yangın söndürme uçakları için düğmeye bastı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.01.2020, 11:08
Yangın söndürme uçakları için düğmeye basıldı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Türk Hava Kurumu (THK) arasında yaşanan tartışma sonucu bakanlık THK'nın uçaklarını kullanmamıştı.

Hürriyet'ten Eray Görgülü'nün hazırladığı habere göre, THK ile çalışmayı tamamen bırakan bakanlık, bu yaz mevsiminde kullanılmak üzere alınacak uçaklar için yeni arayışlara başladı.

İhaleyi Savunma Sanayii Başkanlığı yapacak

Orman Genel Müdürlüğü'nün duyduğu ihtiyaç doğrultusunda yurtdışından uçak temin ve alım ihalesini de Savunma Sanayii Başkanlığı'nın (SSB) yapacak.

SSB'nin bir süredir hazırlıklarını yürüttüğü ihalede son aşamaya varılırken, ihalenin yakın zamanda gerçekleşmesi bekleniyor. Alınan bilgiye göre, ihale şartnamesinde yangın söndürme uçaklarının hem karaya hem de suya iniş-kalkış (amfibik) yapabilme özelliğinin bulunması istenirken, uçakların nehirden su alabilmesi özelliği de aranacak. Dünyada bu talepleri karşılayan uçak üretebilen 4 ülkenin bulunduğuna vurgu yapan kaynaklar, ihaleye Rusya, Kanada, Çin ve Japonya'nın katılmasını beklediklerini ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, daha önce Rus yapımı yangın söndürme uçağı olan Be-200'ü incelemişti. Aynı uçak TEKNOFEST İstanbul'da bir gösteri uçuşu yapmıştı. Rus Beriev şirketinin tasarladığı yangın söndürme uçağında, toplam 12 ton su kapasitesi bulunuyor.

Yorumlar (0)