Ruslar, Instagram’a veda etti

Rusya’nın saldırısını protesto eden Instagram, sosyal medya kullanımını ülkede kısıtlamıştı. Bunun üzerine Vladimir Putin de bu popüler sosyal medya ağını ülkede tamamen yasaklamak istemişti. Yasağın başlaması için süre veren Putin hükümeti, bu sabah saatlerinden itibaren yasağın tamamen başladığını duyurdu. Ruslar, Instagram’a veda etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.03.2022, 07:59 14.03.2022, 16:53
Ruslar, Instagram’a veda etti

Rusya’nın Ukrayna karşısındaki saldırılarını protesto ederek popüler sosyal medya ağı Instagram’ın Rusya’da kullanılmasına kısıtlama getiren marka, Putin hükümetinden veto yemişti. Markaya karşı direniş başlatan Vladimir Putin, sosyal medya uygulamasının ülkede kullanımının tamamen yasaklanacağını dile getirmiş ve hatta bunun için geri sayım başlatmıştı.



Yasaklama gerekçesi “Ruslara karşı şiddet”

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), Rusya ve Ruslara karşı şiddet eylemlerinin gerçekleştirilmesine izin veren uygulamanın ülkede tamamen yasaklandığını dile getirdi. 



“Bizim platformlarımızı kullanın”

Roskomnadzor, Instagram’ın yasaklanmasının ardından Rus yapımı olan Odnoklassniki ve VKontakte uygulamalarının kullanılmasını istedi: “Ülkemizde oluşturulan uygulamalar oldukça rekabetçidir. Bu internet platformlarına geçişinizin hızlı olmasıyla gelecekte daha fazla iş ve iletişim imkanının doğacağını düşünüyoruz.”

Yorumlar (0)