Ukrayna ve Rusya'dan müzakerelere dair açıklamalar

Ukraynalı ve Rus yetkililer, sürmekte olan müzakerelerde kat edilen ilerlemeye dair şimdiye kadarki en iyimser yorumları yaptı ve birkaç gün içerisinde olumlu neticeler alınabileceğini kaydetti.

DÜNYA 13.03.2022, 20:48
Ukrayna ve Rusya'dan müzakerelere dair açıklamalar

Rusya'nın Ukrayna'yı hedef alan saldırıları 18'inci gününde sürerken, Ukrayna ve Rusya'dan müzakerelere dair açıklama geldi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı Mihail Podolyak, süren müzakerelerde Ukrayna’nın isteklerinin Rusya tarafından olumlu yönde karşılanmaya başlandığını belirtti.

"Rusya artık olumlu konuşuyor"

Podolyak, şöyle konuştu:

“Rusya, ülkemizin pozisyonunun, Rusya'nın çıkarlarını koruduğunu görmeye başladı. Ateşkes ve Rus askerlerinin ülkemizi terk etmeleri yönündeki tavrımızdan taviz vermeyeceğimizi çok iyi anladılar. Rusya artık olumlu konuşuyor. Kısa süre içinde olumlu neticeler alacağımız kanaatindeyim."

"Yakın zamanda imzalar atılabilir"

Rusya kanadından da bahse konu müzakereler hakkında olumlu yönde açıklama geldi. Rus Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutsy, şimdiye dek yapılan görüşmelerde ciddi ilerlemeler kaydedildiğini söyledi. Slutsy, “Müzakere heyetleri arasındaki ilk toplantıya nazaran Kiev ve Moskova bir neticeye ulaşma hususunda önemli bir ilerleme kat etti. Tamamen kişisel olan görüşmelerime göre, bahse konu ilerlemeler önümüzdeki günlerde her iki tarafın yapacağı toplantıda imza atılmış anlaşmalara dönebilir. Tarafların atacağı imzalar sayesinde birçok kişinin hayatı kurtulacak." sözlerini sarf etti.  

Yorumlar (0)