Çeçenistan Lideri Kadirov’dan Zelenskiy’e mesaj: “Zekanız düşük”

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, Ukrayna topraklarında olduğunu ve Kiev’e girmek için Putin’den işaret beklediklerini belirten bir video yayınladı. O videoda Ukrayna Güvenlik Servisi ile de dalga geçen Kadirov, savaşın ilk gününden bu yana Putin’e verdiği desteği sık sık dile getiriyor.

DÜNYA 14.03.2022, 08:17 14.03.2022, 09:45
Çeçenistan Lideri Kadirov’dan Zelenskiy’e mesaj: “Zekanız düşük”

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, Vladimir Putin’e verdiği destek kapsamında Ukrayna topraklarında bulunmaya devam ediyor. Binlerce Çeçenistan askeri ve Rus birlikleriyle Ukrayna’ya saldırmak için zaman kollayan Kadirov hakkında Batılı basın, bir süredir “Ukrayna’da ve Zelenskiy’i öldürecek.” ifadelerini kullanıyordu. Hakkında pek çok söylenti olan Kadirov, ortaya çıkarak bir mesaj yayınladı.



Ukrayna kuvvetleriyle alay eden video çekti

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ile alay eden bir video çeken Ramzan Kadirov, askerleriyle birlikte Ukrayna topraklarında beklediğini dile getirerek askerleriyle toplantı yaptığı anlara dair görüntüleri paylaştı. Kendisinin ülke içinde olduğuna dair hiçbir zaman net konuşmayan SBU’ya karşı “Zekanız düşük. Şu anda Gostomel’deyiz. Geçen gün de Kiev Nazilerinden 20 kilometre uzaklıktaydık. Şu an hepinize daha yakınız. SBU, nasıl çalışacağını hiç bilmiyor. Görünen o ki askeri danışmanlarınız ve yabancı hocalarınız size modası geçmiş istihbarat yöntemleri öğretmişler.” şeklinde konuştu. 



Zelenskiy ve yönetimini tehdit etti

Kadirov konuşmasında Zelenskiy ve hükümetini de tehdit etti: “Şu an rahat olabilirsiniz. Bizi aramanıza gerek yok. Biz sizi buluruz. Ancak fazla zamanınız da kalmadı. Sizi defalarca uyardık. Vazgeçin ve yanımızda durun. Eğer orada olmaya devam ederseniz sonunuz yakın. Bizim teklifimiz hala geçerli. Ancak bu uzun sürmeyecek.”

Yorumlar (0)