BM'den Erdoğan'a teşekkür

Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü. Guterres, bahse konu görüşmede, Ukrayna-Rusya arasında arabuluculuk atılımları, barışa katkı faaliyetleri ve diplomatik gayretleri dolayısıyla Türkiye Cumhurbaşkanı'na teşekkürlerini iletti. 

GÜNDEM 13.03.2022, 18:56 14.03.2022, 09:15
BM'den Erdoğan'a teşekkür

Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştiren BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Antonio Guterres, söz konusu görüşmede, Ukrayna-Rusya arasında arabuluculuk atılımları, barışa katkı faaliyetleri ve diplomatik gayretleri dolayısıyla Türkiye Cumhurbaşkanı'na teşekkürlerini iletti. 

Erdoğan'a teşekkür etti

İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, bahse konu görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşı başta olmak kaydıyla uluslararası ve bölgesel meseleler ele alındı.

Erdoğan, Ukrayna-Rusya savaşında ateşkesin tesisi ve barışın tekrar sağlanması için yoğun gayret gösterdiklerini, tahliyeler ve insani yardım hususunda da çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Guterres ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ukrayna-Rusya arasında arabuluculuk teşebbüsleri, barışa katkı faaliyetleri ve diplomatik gayretleri dolayısıyla teşekkürlerini iletti. 

Yorumlar (0)