Rusya, Ukrayna'daki askeri üsse 30 füze fırlattı

Rusya, Ukrayna-Polonya sınırında bulunan askeri üsse art arda füze fırlattı. Üs ve yakınlarında bulunan 134 kişi yaralanırken 35 kişi de hayatını kaybetti. 

DÜNYA 13.03.2022, 13:26 13.03.2022, 17:03
Rusya, Ukrayna'daki askeri üsse 30 füze fırlattı

Rusya, Ukraynalı asker ve sivilleri hedef almayı sürdürürken bu kez de NATO'ya bağlı askerlerin de bulunduğu askeri üsse saldırı düzenlemeye başladı. Sınıra 25 kilometre kadar mesafede yer alan Yavoriv’deki askeri üssüne 30 füze ile saldırıldı. Üste ve çevresinde bulunan 35 kişi hayatını kaybederken 134 kişi de yaralandı. 

Asker üssünde pek çok insana eğitim veriliyordu

NATO askerlerinin de bulunduğu asker üssünde bulunan Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi'nde Ukraynalılara askeri eğitim veriliyordu. Rusya’nın işgalinin 18’inci gününe girilirken bu süre zarfında ülkenin batısındaki şehirlere ilk kez saldırı düzenlendi. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov ise bu saldırıyı “terör saldırısı” olarak nitelendirdi. Savunma Bakanı tarafından bildirildiğine göre saldırı esnasında yabancı eğitimciler üste bulunuyordu. Öte yandan Lviv şehir yönetimi de saldırı hakkında belirtilenleri doğruladı.



Yavoriv halkı, dehşeti yaşadı

Olayın görgü tanıkları, 30 füzeli saldırının ardından Yavoriv’de ambulans sirenlerinin hiç susmadığını ve onlarca aracın yerleşim bölgesine geldiğini ifade ediyor. Sayılabilen ambulansların sayısının ise 19 olduğu ifade edildi. 

2007 senesinde kurulmuştu

Ukraynalılara eğitim verilmesi amacıyla kurulan askeri üs, savaşın başlangıcından hemen öncesine kadar yabancı askerlere ev sahipliği yapıyordu. NATO belgelerine göre yalnız Ukraynalı değil diğer ülkelerin askerlerine de mayın temizleme eğitimleri veriliyordu.
 

Yorumlar (0)