Ukraynalıların 21. yüzyıl destanı: Sığınakta yaşam

Rusya’nın bombardımanından kaçmak isteyen yüz binlerce Ukraynalı, 18 gündür sığınaklarda yaşam savaş veriyor. Tahliye edilmek istemeyen ya da bölgeden kaçamayan siviller, en büyük hasarı alan Harkov ve Kiev’de yer altında yaşam mücadelesi veriyor. 

DÜNYA 13.03.2022, 11:54 13.03.2022, 17:08
Ukraynalıların 21. yüzyıl destanı: Sığınakta yaşam

Rus ordusunun Ukraynalı sivillere karşı başlattığı bombardıman, tüm hızıyla devam ediyor. En çok zarar gören şehirlerden olan Kiev ve Harkov başta olmak üzere pek çok şehirde sivil halk, sığınaklarda yaşam mücadelesi veriyor. Bombaların sürekli üzerlerine yağdığı Ukraynalıların çoğu metro istasyonlarında konaklıyor. Üşümemek için kat kat giyinen, çekmeyen telefonlarla bir şekilde iletişim kurmak isteyen, evcil hayvanlarını yanlarından ayırmayan insanların bir kısmı da sabitlenmiş trenlerde yaşıyor.



Tüm hayatları sığınağa sıkışmış durumda

Ukraynalı sivillerin hayatı, sığınağa sıkışmış durumda. Dışarı çıkmak istemeyen kişiler ise evlerinin altındaki sığınaklara iniyor. Burada yemek yapan, çocuklarıyla internette gezinerek biraz olsun yaşananları unutmak isteyenler de var. Evlerinin sığınaklarında olan kişiler her gece yemek yapma mesaisine kalıyor. Evlerinde yaptıkları yemekleri ve ekmekleri, günün ilk ışıklarıyla birlikte metrolarda yaşayanlara ulaştırıyorlar. Tam bir yardımlaşma örneği olan Ukrayna halkının hayatı, filmlere konu olacak sahneler içeriyor.









Yorumlar (0)