Ünlü Rus ressamın oğlundan “kelepçeli” McDonald’s protestosu

Ünlü Rus ressam Nikas Safronov’un oğlu Luka, Rusya’da şubelerini kapatmak üzere olan McDonald’s binasının kapısına kendisini kelepçeledi. Uzun uğraşlar sonucu ikna edilen Luka, polisler tarafından polis merkezine götürüldü.

DÜNYA 14.03.2022, 07:41 14.03.2022, 10:02
Ünlü Rus ressamın oğlundan “kelepçeli” McDonald’s protestosu

Rusya’nın 24 Şubat tarihinde başlattığı Ukrayna saldırıları son hızla devam ediyor. Rusya sınırları içerisinde Ukrayna’ya karşı savaşmak isteyen milyonlarca kişi bulunurken kalan milyonlarca vatandaş da savaş karşıtı olarak sokaklarda boy gösteriyor. Şimdiye kadar ülkede defalarca savaş karşıtı protesto gösterisi düzenlendi ancak hiçbir gösteri, ekonomik yaptırımlara karşı olmamıştı. Rusya’nın ünlü ressamlarından Nikas Safronov’un oğlu Luka Zatravkin, yaptırımlara karşı protesto düzenleyen ilk kişi olarak tarihe geçti.



Kendisini kapıya kelepçeledi

Rusya’daki yüzlerce şubesini kapatmak için harekete geçen McDonald’s’ın kapısı polis ordusundan geçilmedi. Luka Zatravkin, Moskova’daki McDonald’s şubesinin kapısına kendisini kelepçeledi. Durumdan Putin yönetimini sorumlu tutan Zatravkin, “Burayı kapatmaları tüm Rus halkına düşmanlık ve şiddet gösterisidir.” ifadelerini kullandı. Bu sırada yüzlerce insan da ünlü piyanist Luka Zatravkin’i izledi ve kayıt altına aldı. Polis ekipleri, uzun süren ikna çalışmaları sonrasında Zatravkin’i kapıdan sökerek polis merkezine götürdü. 

Yorumlar (0)