Elon Musk, uydularını Ukrayna’nın önüne serdi

SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Rusya’nın siber saldırıları sebebiyle internet problemi yaşayan Ukrayna’da uydu interneti sistemi Starlink’i aktif hale getirdi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.02.2022, 08:42 27.02.2022, 10:04
Elon Musk, uydularını Ukrayna’nın önüne serdi

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mihaylo Fedorov, Twitter hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Elon Musk’ı etiketleyerek yaptığı paylaşımda artık ülkelerine internet verilmesini istedi. İlgili paylaşım şu yöndeydi: “Siz Mars’ı kolonize ederken Rusya da Ukrayna’yı işgal ediyor. Sizin roketleriniz Uzay’dan Dünya’ya başarılı şekilde inerken Rus roketleri de sivil halkın üzerine indiriliyor. Starlink istasyonlarını Ukrayna’ya açmanızı ve Rusya’ya cevap vermenizi istiyoruz.” 



Fedorov’un tek sözü, Elon Musk’ı harekete geçirdi 

Elon Musk, Mihaylo Fedorov’a şu şekilde yanıt verdi: “Starlink hizmetleri şu anda Ukrayna’ya açıldı. Yakında daha çok terminal de açılacak.” 



Starlink projesi 2027’de tamamlanacak 

Elon Musk’ın SpaceX bünyesinde geliştirdiği bu projenin 2027 senesinde tamamlanması bekleniyor. Projenin amacı ise Dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk internet ağı kurmak. Starlink internetleri şu anda çeşitli ülkelerde kullanıma açılmış durumda. 

Yorumlar (0)