Elon Musk, uydu interneti projesi Starlink’in maliyetini açıkladı 

Elon Musk, peşi sıra uzaya gönderdiği uydu interneti projesi Starlink’in tahmini maliyetini 30 milyar dolar olarak açıkladı. 

DÜNYA 30.06.2021, 11:53
Elon Musk, uydu interneti projesi Starlink’in maliyetini açıkladı 

Barcelona Mobil Dünya Kongresi’ne katılan milyarder girişimci Elon Musk, bir çeşit uydu interneti projesi olan Starlink için uzaya gönderdiği uydularının tahmini maliyetini açıkladı. Projenin henüz ön yatırım aşamasında olduğunu ve ilk aşama maliyetinin 10 milyar dolar, toplam maliyetinin ise 30 milyar dolar civarında olacağını duyurdu. 



“Bu yüksek bir miktar” 

Elon Musk: “Projede ilk aşamadan hiçbir şekilde gelir sağlanmayacak. İlk aşamanın 5 ile 10 milyar dolar arasında maliyetinin olması muhtemel. Bu yüksek bir miktar. Ama istediğimiz noktaya ulaştığımızda yatırım yapmaya da devam etmeliyiz. Tüm proje yatırımı tamamlandıktan sonra yıllık hedefimiz ise 30 milyar dolar gelir elde etmek.” 



1700 uydusu olan Starlink, ayrı bir şirket olabilir 

SpaceX bünyesinde başlatılan Starlink projesi için uzaya şimdiye kadar 1700 uydu fırlatıldı. 2018 senesinde başlayan fırlatmalar sayesinde aradan geçen 3 senede 69 bin 420 kişi daha Starlink interneti kullanmaya başladı. “12 ay içerisinde 500 bin kişinin internet kullanıcısı olmasını amaçlıyoruz.” diyen Musk, Starlink’in ilerleyen zamanlarda ayrı bir marka olabileceğini aktardı. 



Starlink interneti 

Starlink internetinin proje bitiminde 100 mb indirme ve 20 mb yükleme hızına ulaşacağı öngörülüyor. Fakat şu anda bu internete sahip olmak oldukça pahalı. Uydu modemine sahip olmak 500 dolar iken interneti kullanmak ise aylık 99 dolar. 

Yorumlar (0)