Starlink internet kullanıcıları isyanda

SpaceX'in uydu internetinin kullanıcıları isyan etti! Gelen şikayetlere göre Starlink, sıcak havalarda aşırı ısınıyor ve ısı yükselince internet bağlantısı kesintiye uğruyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.06.2021, 14:01 21.06.2021, 10:43 Hanife
Starlink internet kullanıcıları isyanda

Elon Musk’ın şirketi SpaceX, dünyanın erişilemeyen her noktasına internet götürme projesi çerçevesinde ürettiği ve gelecekte birçok farklı yerde konumlandırmak istediği Starlink uyduları, bazı bölgelerinde hizmet vermeye başladı.

Starlink abonesi olan ABD'li kullanıcılar, hava sıcaklıklarının artması ile uyduların aşırı ısınmasından dolayı internet bağlantılarının sık sık kesilmesinden bıkmış durumda.

Antenler aşırı ısınıyor

Kullanıcılar, yaklaşık 50 derecelik bir sıcaklıkta Starlink uydu antenlerinin, aşırı ısınmadan dolayı bağlantısının kesildiğini, güneşin altında 50 santigrat dereceye kadar ısınıp en az 40 dereceye düşene kadar internet bağlantısının gittiğinin söylüyor.



Starlink kullanıcıları, hizmet için tek seferlik 499 dolar ve aylık 99 dolar ödeyerek anten ve diğer ekipmanlardan faydalanabiliyor. Fakat sıcak havalarda internetin sık sık kompası, kullanıcıları isyan ettirdi.

Bazı kullanıcılar, anten üzerine gölgelik veya soğutma sistemi gibi farklı çözümler bulsa da bir süre sonra yine ısınma meydana geliyor.

Kullanıcıları isyan ettiren bu probleme SpaceX'in nasıl bir çözüm bulacağı ise merakla bekleniyor.
 

Yorumlar (0)