Hindistan’dan Elon Musk’a uyarı: “Starlink’i getirmeden önce taahhüt ver” 

Hindistan hükümeti, SpaceX havacılık şirketi bünyesinde geliştirilen Starlink internet sağlayıcısı hizmetinin sunulmasından önce Elon Musk’ın ülkedeki kurallara uyacağı yönünde taahhüt vermesi gerektiğini belirten uyarıda bulundu.  

DÜNYA 28.11.2021, 11:37 28.11.2021, 11:44
Hindistan’dan Elon Musk’a uyarı: “Starlink’i getirmeden önce taahhüt ver” 

Hindistan hükümeti, SpaceX bünyesinde geliştirilen Starlink Internet Services (Starlink İnternet Sağlayıcıları) hizmeti hakkında toplandı. Elon Musk’ın sahibi olduğu uydu tabanlı internet hizmeti servisinin ülkede lisansı olmadığını belirten yetkililer, bu konuda adım atılması için ön şartlarını sundu. 



Elon Musk’un taahhüt vermesi bekleniyor 

Hindistan İletişim Bakanlığı, Starlink internetin ülkede lisansının bulunmadığını belirtti ve lisans alınmadan önce Elon Musk’ın, Hindistan’daki kurallara uyacağı yönünde taahhüt vermesi gerektiğini belirtti. Ancak bu taahhüdün ardından İletişim Bakanlığı’nın Hindistan halkına Starlink internet hizmetini önereceği aktarıldı. 

Elon Musk veya şirketinden ise konuyla ilgili bir cevap yayınlanmadı. 



Aylık 99 dolar 

Basında çıkan haberlere göre Elon Musk’ın SpaceX hizmetinin beta sürümü, aylık 99 dolar. Beta sürüm için şu anda dünyanın farklı bölgelerinden ön siparişler kabul ediliyor. 

Yorumlar (0)