Rekabet Kurulundan Meta şirketine dev ceza!

Meta şirketi, 30 Nisan'da Türkiye'deki tüm kullanıcıların profillerini devre dışı bırakmıştı. Daha önce verdiği günlük para cezasını kaldıran Rekabet Kurulu, Mark Zuckerberg'in şirketini milyonlarca liralık cezaya mahkum etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.05.2024, 20:28 07.05.2024, 17:28 Hakan Öksüz
Rekabet Kurulundan Meta şirketine dev ceza!

Rekabet Kurulu, milyarder girişimci Mark Zuckerberg'in sahibi olduğu sosyal medya platformu "Threads" ile ilgili bir açıklamada bulundu. Bu platforma girmek isteyenlerin, bir Instagram hesabına sahip olması gerektiği hatırlatıldı. Threads hesabını silmek isteyen kullanıcıların, Instagram hesabını da silmek zorunda kaldığı iddiası üzerine Meta şirketi ile ilgili ön araştırma başlatıldı. 

Meta'nın "veri birleştirme" uygulamasını sonlandırması istenmişti

Araştırmanın neticesinde şirket hakkında 23 Kasım 2023'te soruşturma açıldı. Uzun yıllardır faaliyetlerde bulunduğu için piyasada son derece etkin bir konumda bulunan Meta'nın, diğer şirketler için "pazara giriş engeli" oluşturduğu kaydedildi. Threads ve Instagram'ın veri birleştirme uygulamasını sonlandırması istendi. Karara uyulmayan her gün için Meta'nın 4 milyon 796 bin 152 lira ödemesi kararlaştırıldı.

Türkiye'deki kullanıcıların hesapları devre dışı 

Bunun üzerine Meta'dan "profilsiz kullanım" önerisi geldi. Bu önerinin endişeleri giderecek seviyede olmadığını bildiren Rekabet Kurulu, ret kararı verdi. Veri birleştirme uygulamasını sonlandırmayan şirket, yeni bir çözüm de geliştirmedi. 30 Nisan'da Türkiye'deki tüm kullanıcıların Threads hesapları devre dışı kaldı. Günlük para cezasını sonlandıran Rekabet Kurulu, Meta'yı 335 milyon 730 bin 707 lira 20 kuruş‬ ödemeye mahkum etti.

Yorumlar (0)