Starlink'in Avrupa'ya geliş tarihi paylaşıldı

Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX firmasının uydu interneti hizmeti Starlink'in ne zaman Avrupa'da kullanılacağı paylaşıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.11.2020, 19:22
Starlink'in Avrupa'ya geliş tarihi paylaşıldı

Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX firması, dünyada internetin ulaşmadığı her noktaya internet götürme projesi dahilinde yeni Starlink uydularını uzaya fırlatıyor.
Geçtiğimiz günlerde yörüngeye 60 uydu daha yerleştiren ve yörüngede bulunan Starlink sayısını 800'ün üzerine çıkartan Amerika Birleşik Devletleri şirketi, internet hizmetini test etmek için kimi kullanıcıların erişimine açmıştı.

Starlink Avrupa'ya da geliyor

Şimdilik Amerika Birleşik Devletleri'nin kısıtlı bölgelerinde kullanıma sunulan uydu internet hizmetine ilişkin açıklamalar yapan Elon Musk, ülkelerin onayını alması sonrası hizmetin Avrupa'ya da geleceğini kaydetti

Her ülke kendisi onaylayacak

Avrupa Birliği çapında bir onay sisteminin bulunmadığını ve her ülke için Starlink hizmetine kendilerinin onay vermesinin gerekli olduğunu paylaşan Musk, Avrupa'ya Starlink'in geleceği tarihi ise en geç 2021 mart ayı olarak duyurdu.

Starlink uydu interneti hizmeti, şimdilik Amerika Birleşik Devletleri'nin kimi bölgelerinde test amaçlı olarak kullanıma sunuldu. Amerika Birleşik Devletleri dışında ise hizmeti ilk olarak alacak ülkeler Norveç ve Kanada olacak.

Türkiye'ye Starlink'in geliş tarihi...

Her ne kadar Elon Musk Türkiye'ye ilişkin açıklamada bulunmasa da geçtiğimiz günlerde bir açıklama gerçekleştiren Dr. Ömer Fatih Sayan, Starlink'i yakından takip ettiklerini paylaşmıştı. Fakat yine de Starlink'in Türkiye'ne ne zaman geleceğine ilişkin bir tarih belli değil.

Yorumlar (0)