Elon Musk'ın X platformundan Türkiye kararı!

Türkiye'de temsilcilik açmadığı için reklam yasağı uygulanan X platformunun, "bant daraltma" cezası ile de karşılaşabileceği bildirmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Elon Musk'ın X platformunun Türkiye ile ilgili aldığı kararı duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.05.2024, 08:48 24.05.2024, 10:32 Hakan Öksüz
Elon Musk'ın X platformundan Türkiye kararı!

Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu "X" ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. X'in aldığı kararı duyuran, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu oldu.

Bakan Uraloğlu, X platformunun Türkiye'de temsilcilik açtığını ve bir temsilci atadığını bildirdi. Uraloğlu, temsilciliği İstanbul'da açılan platformun, Türkiye'deki hizmetlerini sürdüreceğini bildirdi. 

Bant daraltma cezası gündemdeydi

Türkiye’de temsilcilik açması için uyarılan X platformu, Türkiye'de reklam yasağı ile karşılaşmıştı. Önceki aylarda X'in durumu hakkında bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "X, halen daha temsilci atamış değil. Bununla alakalı kanun düzenleme şart, görüşmelerimiz sürüyor. Şu an reklam yasağı uygulanıyor. Temsilcilik açılmaması halinde bant daraltma da gündeme gelecek." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)