Apple'a açılan davada son gelişme

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adalet Bakanlığı'nın Apple'a karşı açtığı antitröst davasına Indiana, Massachusetts, Nevada ve Washington eyaletleri de dahil oldu. Dava, Apple'ın akıllı telefon pazarında tekel oluşturduğu iddiasıyla yürütülüyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.06.2024, 23:49 12.06.2024, 12:52 Melina Ay
Apple'a açılan davada son gelişme

ABD Adalet Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Mart ayında 16 eyaletin başsavcısı, Apple'ın "rekabete aykırı uygulamaları" gerekçesiyle New Jersey Bölge Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Bu davaya şimdi Indiana, Massachusetts, Nevada ve Washington eyaletleri de katıldı. Açıklamada, söz konusu eyaletlerin dahil olmasıyla birlikte dava dilekçesinin güncellenerek mahkemeye sunulduğu belirtildi.

Apple ne ile suçlanıyor?

Bakanlığı'n Mart ayında açtığı davada, Apple'ın pazar hakimiyetini tüketicilerden, geliştiricilerden, içerik oluşturucularından, sanatçılardan, yayıncılardan, küçük işletmelerden ve satıcılardan daha fazla para kazanmak amacıyla kötüye kullandığı öne sürülmüştü.

Dava dosyasında Apple'ın, geliştiricilere getirdiği sözleşmeye dayalı kısıtlamalar ve kritik erişim engelleri ile akıllı telefon pazarında yasa dışı bir tekel oluşturmakla suçlandığı belirtiliyor. Apple'ın bu davranışlarının, akıllı telefon tekelini koruyup güçlendirdiği iddia ediliyor.

Yorumlar (0)