Gazze hükümeti, bazı kentler için açlık uyarısı yaptı

Gazze hükümeti, insani yardımların azalması ve yardım taşıyan tır sayılarının düşmesi nedeniyle Gazze ve kuzey şehirlerinde yeniden açlık tehlikesi yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

DÜNYA 12.06.2024, 01:11 Melina Ay
Gazze hükümeti, bazı kentler için açlık uyarısı yaptı

Gazze hükümetinin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Gazze ve kuzey bölgelerine geçen hafta yalnızca 224 yardım tırının girdiği belirtildi. Açıklamada, bu tırların büyük çoğunluğunun, Dünya Gıda Programı tarafından denetlenen beş fırının üretim ihtiyacını karşılamak için kullanıldığı vurgulandı. Yardımların azalmasının, bölgede yeniden açlık tehlikesine yol açabileceği uyarısında bulunuldu.

Yapılan açıklamada, Gazze ve kuzey bölgelerine giren yardım tırlarının sayısında geçen haftaya göre yüzde 12'lik bir azalma olduğu belirtildi. Açıklamada, İsrail'in yardım tırlarının yükünü azaltarak giren araç sayısını artırma çabalarının, dünya kamuoyunu yanıltma amacı taşıdığı vurgulandı. Günlük yardım tırlarının sayısının iki kente sadece 35'i geçmediği ve bölgede 700 binden fazla kişinin abluka altında olduğu ifade edildi.

Gazze savaşı 7 Ekim’den bu yana halen sürüyor. Savaş nedeniyle, Gazze Şeridi'ne gıda ve diğer insani yardım malzemelerinin girişi büyük ölçüde kısıtlandı. Ayrıca, Refah Sınır Kapısı'nın İsrail'in kontrolüne geçmesiyle Mısır'dan gelmesi beklenen yardımların da önü kesildi.

Yorumlar (0)