Dünyanın en hızlı bilgisayarı koronaya karşı savaşacak!

Dünyanın en hızlı bilgisayarı Fugaku, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele çalışmalarına katkı sağlayacak. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.06.2020, 14:36
Dünyanın en hızlı bilgisayarı koronaya karşı savaşacak!

Süper bilgisayarların, zorlu matematiksek problemlerde, insan zekâsının çözmeye yeterli olmadığı bazı hesaplamalarda ve fizik bilimlerine ilişkin modellemelerde kullanıldığı biliniyor.

Süper bilgisayarlar, birden fazla kuvvetli bilgisayarın birleşmesi ve bu bilgisayarların uyum içerisinde çalışmasıyla oluşuyor. 

Dünyanın en hızlı süper bilgisayarı Fugaku, artık yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele için kullanılacak. 

Japonlar, Fugaku'nun yeni tip koronavirüs (Covid-19)  araştırmalarına başladığını duyurdu. 

Söz konusu bilgisayar, kalabalık trenlerde ve ofislerde damlacıkların nasıl yayılım gösterdiğini anlamaya ilişkin bir simülasyon üzerinde çalışma gerçekleştiriyor. 

Süper bilgisayar Fugaku'nun gelecek sene tamamen çalışmaya başlamasıyla yeni tip koronavirüsün (Covid-19) etkili tedavi yöntemlerine çalışacağı ifade ediliyor.

Bazı bilim insanları, birkaç ay önce yaptıkları açıklamada, "en hızlı ikinci süper bilgisayar" unvanına sahip olan Summit'i yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı geliştirmek amacıyla kullanmaya başladıklarını bildirmişti. 

Bilim insanlarının, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı geliştirmeden önce ilaç bileşiklerini nitelendirmek için birçok simülasyona gereksinim duydukları ve bu simülasyonları Summit aracılığıyla yaptıkları biliniyor. 

Yorumlar (0)