ABD'yi tehdit eden DEAŞ'lı terörist, Türkiye'de yakalandı!

Adana’da, DEAŞ terör örgütünün Irak ve Suriye’de faaliyet yürütüp, kente kaçak yollarla gelip gözaltına alınan kişiler adliyeye sevk edildi. Şüpheli kişilerden Abdulcabbar el-Şeyh’in, örgütün ABD’yi tehdit ettiği, propaganda için çektiği görüntüde bulunduğu ve “Kara bayrağımızı, Beyaz Saray’a” dikeceğiz sözleriyle slogan attığı iddia edildi.

YAŞAM 16.10.2021, 11:26
ABD'yi tehdit eden DEAŞ'lı terörist, Türkiye'de yakalandı!

DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerini ve örgütü deşifre etmek amacıyla çalışmalarına devam eden Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Irak ve Suriye’de örgüt için faaliyet yürütüp, Adana'ya kaçak yollarla geldiği belirlenen yabancı uyruklu 8 şüpheliyi tespit etti. 

7 şüpheli gözaltında

Şüpheliler hakkında savcılığın yakalama kararı çıkartmasından sonra TEM ekipleri, 12 Ekim’de operasyon için harekete geçti. 

Özel harekat ekiplerinin desteğiyle TEM ekipleri, şafak vakti şehir merkezinde 8 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyon sonucunda yakalama kararı bulunan 7 şüpheli gözaltına alındı. 8 farklı adreste arama gerçekleştiren polis ekipleri, ruhsatsız bir tabanca ele geçirdi. Adresinde olmayan şüpheliyi yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 

Adli Tıp Birimi’nde yapılan sağlık kontrolünden sonra emniyete sevk edilen şüphelilerden 31 yaşındaki Abdulcabbar el-Şeyh’in, örgütün propaganda için çektiği ve ABD’yi tehdit ettiği videoda yer aldığı ve “Kara bayrağımızı, Beyaz Saray’a” dikeceğiz sözleriyle slogan attığı belirtildi. Öte yandan Şüpheli el-Şeyh’in ifadesinde, hakkındaki suçlamaları reddettiği ve videodaki kişinin kendisi olmadığını iddia ettiği aktarıldı. 

Yorumlar (0)