Endonezya 4.8 ile sallandı: 3 ölü, 7 yaralı

Endonezya’nın Bali Adası’nda sabaha karşı meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem bölge halkını uykusundan uyandırdı. Büyük maddi kaybın yaşandığı depremde şu ana kadar 3 kişi hayatını yitirdi, 7 kişi ise yaralandı.

DÜNYA 16.10.2021, 11:38 17.10.2021, 16:22
Endonezya 4.8 ile sallandı: 3 ölü, 7 yaralı

Endonezyalı yetkililerin bildirdiğine göre; turizm merkezi Bali Adası’nda 4.8 büyüklüğünde bir deprem oldu. Yerel saatle 03.18’de meydana gelen ve yerin 10 kilometre altında oluşan depremin merkez üssünün Bali’nin doğu tarafında yer alan 500 bin nüfuslu Karangasem bölgesinin 8 kilometre kuzeybatısı olduğu bilgisi verildi.

Depremden sonra heyelan

Bölgede depremi yaşayan halk köydeki evlerinin yüzde 60’ından fazlasının büyük hasar gördüğünü ve artık kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Depremin ardından bölgede meydana gelen heyelan 2 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. 3 köy yolunun da ulaşıma kapandığı öğrenildi. Diğer 1 kişinin ise deprem sonucunda enkaz altında kalarak can verdiği açıklandı. Panik nedeniyle kendilerini çeşitli yerlere atarak yaralanan 7 kişinin ise vücutlarının çeşitli yerlerinde kırıklar tespit edildiği ve hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi.

Yaşanan 4.8’lik depremin sonrasında 4.3 büyüklüğünde artçı bir sarsıntının olduğu vurgulandı. Adada belli aralıklarla artçı sarsıntıların devam ettiği ifade edildi.  Adadaki hasar tespit çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor.

Yorumlar (0)