12 yaşındaki çocuğun ani ölümü şoke etti, aile şikayetçi oldu!

İstanbul Küçükçekmece'deki bir okulda yaşanan ölüm olayı, yürekleri dağladı. Öğle tatili sırasında birden fenalaşarak yere yığılan 12 yaşındaki Samet Gül, sağlık ekiplerinin müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Çocuğun ailesi, ihmâl olup olmadığının araştırılması için emniyete başvurdu. Samet Gül'ün dayısı Cüneyt Gül, "Arkadaşlarına göre bazı öğrenciler o gün Samet'i tartaklamış. Doktor raporuna göre ise darp yok. Olayın takipçisi olacağız." dedi.

YAŞAM 22.09.2022, 17:33 23.09.2022, 16:43 Hakan Öksüz
12 yaşındaki çocuğun ani ölümü şoke etti, aile şikayetçi oldu!

Önceki pazartesi günü İstanbul Küçükçekmece'deki bir okulda 12 yaşındaki bir çocuk aniden fenalaşarak yaşamını yitirmişti. Edinilen bilgilere göre öğle tatilini okulun bahçesinde geçiren 12 yaşındaki Samet Gül, birden fenalaşarak yere düşmüştü. Sağlık ekipleri, ortaokul 2. sınıf öğrencisi Gül'ün hastaneye kaldırmış ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata döndürememişti. 

Sağlık ekipleri, yaptıkları incelemelerde çocuğun cansız bedeninde herhangi bir darp izine rastlamadı. Çocuğunun yaşamını yitirdiğini öğrenen ve sinir krizi geçiren anne Sevdet Gül, yakınları tarafından yatıştırılmaya çalışıldı. 12 yaşındaki çocuğun cenaze töreni dün yapıldı. Samet Gül, ailesinin gözyaşları eşliğinde Başakşehir Kayabaşı Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Aile şikayetçi oldu: "İhmâl araştırması yapılsın"

Samet Gül'ün acılı ailesi, okulda yaşanan bir durum nedeniyle çocuğun ölümünün gerçekleşmiş olabileceğini ileri sürerek emniyete başvurdu. Çocuğun annesi Sevdet Gül ile dayısı Cüneyt Gül, ölmeden önce okulda bir kavganın yaşanmış olabileceğini iddia etti. Söz konusu iddianın araştırılmasını isteyen aile, konunun takipçisi olacaklarını bildirdi. Olayı araştıran polis ekipleri, çocuğun ölümünden önce herhangi bir kavganın yaşanmadığını ve çocukta darp izine rastlanmadığını aktardı.

Anne Sevdet Gül: "Uzaktan gördüm onu, hırkasından tanıdım"

Olayın yaşandığı gün oğlu Samet'i kardeşi ile birlikte okula yolladığını söyleyen Sevdet Gül, "Saat 12.45'te ölüm haberini aldım. Arayıp oğlumun bayıldığını söyledir. Öğretmenler beni görünce paniğe kapıldı, Uzaktan gördüm onu, hırkasından tanıdım. Ambulansla beraber gittik. Kim sebep oldu buna? Kimse kasten yapmaz, hocaların da çocukları var." dedi.

Dayı Cüneyt Gül: "Bazı öğrenciler, Samet'i tartalamış"

12 yaşında hayatını kaybeden Samet'in dayısı Cüneyt Gül, ihmâl ihtimaline karşı şikayette bulunduklarını söyledi. Haberi alınca okula koştuklarını söyleyen dayı Cüneyt Gül, "Özel hastaneye götürdüler. Meğer okulun bahçesindeyken ölmüş. Emniyet ve savcılığa gittik. Okuldaki herhangi birinin bu olayın yaşanmasına neden olup olmadığının ortaya çıkmasını istiyoruz. İhmal veya kasıt var mı bilmek istiyoruz. Arkadaşlarının anlattıklarına göre bazı öğrenciler, Samet'i tartaklamış. Samet de kafasını çarpmış. Savcılık bunun üzerinde durmalı. Yüzünde darp izi görmedik ama arkadaşları ile doktorların söyledikleri uyuşmuyor. Olay örtbas edilmesin, ne olduysa açığa çıksın." ifadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: "Kavgaya dair görüntü yok"

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, hayatını kaybeden Samet Gül ile ilgili açıklamada bulundu. Öğle tatilinde birden fenalaşan 12 yaşındaki çocuğun yere düştüğünü aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, "Kameralar incelendi. Herhangi bir kavganın yaşandığına dair bir görüntü yok." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)