Milli sporcular tarih yazdı

Azerbaycan'da gerçekleştirilen 2023 Dünya Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye, takım olarak kadınlarda zirvede konumlanırken, erkeklerde ise üçüncü oldu.

SPOR 05.06.2023, 00:19 05.06.2023, 13:09
Milli sporcular tarih yazdı

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, başkent Bakü'de 45 ülkeden 949 tekvandocunun katılımıyla yapılan şampiyona sona erdi.

Tekvandoda tarihinin en iyi şampiyona performansını sergileyen Türkiye, önemli başarılara imza attı.

Milli tekvandocular, şampiyonayı üç altın ve üç bronz olmak üzere altı madalyayla tamamladı. Ay-yıldızlı sporcular, tarihte ilk defa bir şampiyonada üç altın madalya kazanma başarısı gösterdi.

Tarihi neticelere imza atan milli tekvandocuların başarısı takım sıralamasına da direkt olarak yansıdı.

Nafia Kuş ve Merve Dinçel'le altın, Hatice Kübra İlgün ile bronz madalya kazanmayı başaran Türkiye Kadın Tekvando Milli Takımı, dünya şampiyonu oldu. Türkiye, böylelikle tarihinde ilk kez takım halinde dünya şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

Hakan Reçber'le altın, Emre Kutalmış Ateşli Görkem Polat'la bronz madalyanın sahibi olan Türkiye Erkek Tekvando Milli Takımı ise dünya üçüncülüğüne ulaştı. 



Merve Dinçel ve Ali Şahin'e ödül

Türkiye Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, bahse konu şampiyonadaki en iyi teknik direktörlük ödülüne layık görüldü.

Altın madalyaya uzanan Merve Dinçel ise kadınlarda şampiyonanın en kıymetli sporcusu ödülünü elde etti. 

Yorumlar (0)