Şampiyon kupasına kavuştu

Süper Lig'de 2022-23 sezonunu birinci tamamlayarak 23'üncü şampiyonluğunu elde eden Galatasaray için kutlama organizasyonu gerçekleştirildi.

SPOR 05.06.2023, 01:00
Şampiyon kupasına kavuştu

Galatasaray'ın Nef Stadyumu'nda ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup ettiği karşılaşmanın akabinde düzenlenen etkinlikte taraftarlar  şampiyonluğu kutlarken, sarı-kırmızılılar da şampiyonluk kupasına kavuştu.

Tribünleri hıncahınç dolduran Galatasaraylılar, ışık gösterileri ve muhtelif şovlarla takımlarının başarısını doyasıyla kutladı.

Kutlama için müsabakadan sonra saha içinde platform oluşturulurken, tribüne asılan perdeye projeksiyon aygıtıyla Galatasaray'ın simgesi olarak bilinen aslan animasyonu yansıtıldı.



Yönetici, teknik ekip ve oyuncular sırayla sahneye çağrıldı

Kutlamada yöneticiler, teknik ekip ve oyuncular sırayla anons edilerek platforma çağrıldı.

İlk olarak Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Spor Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, başkan yardımcıları Cemal Özgörkey ve Niyazi Yelkencioğlu ile Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur sahneye çıktı.

Akabinde teknik direktör Okan Buruk ve yardımcıları sahneye davet edildi. Okan Buruk, karısı Nihan ve evladı Ali Yiğit ile birlikte platformdaki yerini aldı.

Genç futbolcuların sahneye çıkmasıyla süren kutlamada adı anons edilen oyuncular, tercih ettikleri şarkı eşliğinde taraftarın önüne çıktı. Yabancı futbolcuların ülkelerinin bayraklarıyla çıktığı organizasyonda çok sayıda oyuncu da evlatlarıyla birlikte kutlamaya katıldı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin akabinde Hatayspor'un Süper Lig'den çekilmesiyle Galatasaray'ın kadrosuna katılan Samuel Adekugbe, seremoniye gözyaşları içinde çıktı.

Karısının doğumu için ülkesine giden Fredrik Midtsjö, kutlamaya katılamadı.



Ahmet Çalık unutulmadı

Şampiyonluk kutlamasında, geçtiğimiz sene trafik kazasında yaşamını yitiren milli oyuncu Ahmet Çalık unutulmadı.

Oyunculardan Emre Taşdemir ve Abdülkerim Bardakcı, seçtikleri parçalar ve giydikleri formayla bir dönem sarı-kırmızılılarda da forma giyen Çalık'ı andı.

Çalık'ın giydiği 5 numaralı Galatasaray formayla sahaya gelen Bardakcı, Sezen Aksu'nun 'Yalnızca Sitem' parçası, üzerinde Çalık'ın resminin bulunduğu formayı giyen Taşdemir ise Gökhan Kırdar'ın 'Yerine Sevemem' şarkısı eşliğinde sahneye çıktı.



Gomis, Aleyna Tilki'yle platforma geldi

Oyunculardan Bafetimbi Gomis, ünlü şarkıcı Aleyna Tilki ile birlikte platforma geldi.

Aleyna Tilki, Nef Stadyumu'nda Gomis'in kaydettiği gollerden sonra çalınan 'O Sen Olsan Bari' şarkısını seslendirdi.



Icardi'ye Simge Sağın eşlik etti

Kutlamaya en son çıkan Arjantinli yıldız oyuncu Mauro Icardi'ye, ünlü şarkıcı Simge Sağın eşlik etti.

Yıldız oyuncu, kaydettiği gollerden sonra stadyumda çalınan ve kendisiyle özdeşleşen Sağın'ın 'Aşkın Olayım' şarkısını, şarkıcı ile birlikte seslendirdi.

Galatasaraylı taraftarlar da parçaya eşlik ederken, stadyumda güzel bir hava oluştu.



Kupayı Mehmet Büyükekşi takdim etti

Galatasaray'a, Süper Lig 2022-23 sezonu şampiyonluk kupası verildi. 

Sarı-kırmızılıların kaptanı Fernando Muslera, kupayı TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) Başkanı Büyükekşi'nin elinden aldı.

Şampiyonluk kupasının havaya kaldırılmasının akabinde çok büyük bir sevinç yaşayan oyuncular, kupayla birlikte sahaya inerek tribünleri gezdi ve Galatasaraylı taraftarları selamladı.

Sarı-kırmızılıların eski teknik direktörlerinden Graeme Souness'in de katıldığı kutlamada, ünlü şarkıcı Kenan Doğulu da sahne aldı.

Yorumlar (0)