Özdağ'dan seçim yorumu: "Oy oranımız bu yüzden düştü"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu ve Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşmelerden bahseden Özdağ, Cumhur İttifakı'ndan bakanlık istediğine yönelik haberlerin ardından gelen eleştirilere tepki gösterdi. İşte Özdağ'dan genel seçim değerlendirmesi...

SİYASET 30.05.2023, 14:55 Hakan Öksüz
Özdağ'dan seçim yorumu: "Oy oranımız bu yüzden düştü"

Partisinin genel merkezinde basın açıklaması yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Zafer Partisi olarak seçimi kazanan Recep Tayyip Erdoğan'ı "tebrik etmemekte" kararlı olduklarının altını çizen Özdağ, rakamsal düzeyde istedikleri sonuca ulaşamadıklarını belirtti.

"Seçmen ikiye bölündü, oy oranımız düştü"

Zafer Partisi'nin oy oranının yüzde 2,2'de kaldığını belirten Özdağ, "1 milyon 529 bin 119 oy aldık. Türk siyaseti, Sayın Erdoğan'ı çok sevenler ve nefret edenler arasında ikiye bölündü. Oy sayımızın burada kalmasında bunun payı var. Bu duygu durumu nedeniyle seçmen, partilerin vaatlerini değerlendirerek rasyonel karar veremedi. Her ne kadar aldığımız oy bizi mutlu etmese de partimizin, bu oy oranının politik sonuçları açısından başarılı olduğunu söylemek gerekir." dedi.

Kılıçdaroğlu ve Kurtulmuş ile olan görüşmeler nasıldı?

Seçimde Türk milliyetçiliğini yeniden siyasette belirleyici güç olarak ön plana çıkardıklarını vurgulayan Ümit Özdağ, "Görüşme talebinde bulunan Sayın Numan Kurtulmuş ve Sayın Kılıçdaroğlu ile bir araya geldik. Odak noktamız, 13 milyon sığınmacı ve kaçağın kendi ülkelerine dönüşünün sağlanmasıydı. Sayın Numan Kurtulmuş, meseleye 'Desteğinizi alalım, bir şekilde hallederiz.' şeklinde yaklaştı. Sayın Kılıçdaroğlu ise 'Anadolu Kalesi' adını verdiğimiz projeyi kabul etti." ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı'ndan bakanlık istedi mi?

Cumhur İttifakı'ndan bakanlık istediğine yönelik haberlerin ardından gelen eleştirilere tepki gösteren Özdağ, "Bir hükümetin kurulması sürecinde sizden destek isteniyorsa siz de bunun karşılığında bir şey istersiniz. O arkadaşlar tam olarak ne yapmamızı bekliyordu? Türkiye'ye fayda sağlamak için görev talep ettik. Sizin halletmeye niyetinizin olmadığı bir sorunu çözmek için elimizi taşın altına koymaya hazırdık. Böyle bir niyetiniz yoktu, dolayısıyla sizle yol yürümemiz mümkün değildi." diye konuştu. 

İkinci turda seçime katılım oranının düştüğünü ancak Kılıçdaroğlu'nun oy yüzdesini arttığını hatırlatan Zafer Partisi lideri, Sinan Oğan'ın oylarının ağırlıklı olarak Kılıçdaroğlu'na gittiği sonucunun ortaya çıktığını vurguladı.

"Sığınmacılar, maalesef seçimin kaderini belirledi"

Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği yapan Zafer Partisi'nde sağ ve sol kavramlarının olmadığını kaydeden Ümit Özdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu ile protokol, seçimden 3,5 gün önce imzalandı. Dolayısıyla gerekli çalışmaları yapabilme noktasında elimiz kolumuz bağlıydı. Aksi olsaydı Kılıçdaroğlu çok daha fazla oy toplardı. Sığınmacılar, maalesef seçimin kaderini belirledi. Sığınmacıların 10 yıl boyunca oy kullanmaması gerektiğini söyledik ama dinletemedik." dedi.

Yorumlar (0)