Özdağ: "İYİ Parti ve MHP ile aynı adayı destekleyebiliriz"

Bir televizyon kanalında 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere dair görüşlerini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, iki farklı ittifakta olmalarına rağmen İYİ Parti ve MHP ile aynı adayı destekleyebileceklerini söyledi.

SİYASET 30.05.2023, 11:06 Hakan Öksüz
Özdağ: "İYİ Parti ve MHP ile aynı adayı destekleyebiliriz"

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 14 Mayıs'taki ilk turunda ATA İttifakı'nın kurucusu olarak Sinan Oğan'ı destekleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ikinci turda Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamıştı. Erdoğan'ın seçim galibiyetinin ardından gözler, 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere çevrildi. Bir televizyon programına katılan Özdağ, yerel seçimlerle ilgili atabilecekleri adımlardan bahsetti.

"Cumhur İttifakı bünyesinde milliyetçilik yapılamaz"

Cumhur İttifakı bünyesinde milliyetçilik yapmanın mümkün olmadığını kaydeden Özdağ, "İYİ Parti'nin duruşu da milliyetçilik yapmak için uygun değildi. Zafer Partisi olarak verdiğimiz mücadele, milliyetçiliğin siyasette belirleyici rol oynamasını sağladı." dedi.

"Arada ittifaklar olduğu için zor bir ihtimal bu ama düşünülebilir"

Yerel seçimlerin farklı bir dinamiği olduğundan söz eden Özdağ, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'ndan birer partinin ismini vererek iş birliği yapılabileceğini belirtti. 

Özdağ, "Mesela Zafer Partisi ile İYİ Parti, 'şurada şöyle bir aday var, beraber destekleyelim' diyebilir. Aynısı MHP için de geçerli olabilir. Örneğin Adana'da bu 3 parti, aynı adayı destekleyebilir. Bu olabilir tabi ama hiç kolay değil. Çünkü arada ittifaklar var. Zor olsa da böyle bir senaryo düşünülebilir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)