Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “dördüz” sürprizi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Sudan eski Devlet Başkanı Ömer el-Beşir tarafından hediye edilen "Sultan" ve "Sudan" isimli adlı aslanların dört yavrusuna dikkatle bakılıyor.

YAŞAM 30.05.2023, 15:01
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “dördüz” sürprizi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direktifleriyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne sevk edilen "Sultan" ve "Sudan" isimli aslanların yavruları, gerçekleştirilen etkinlikte basın mensupları ve ziyaretçilere tanıtıldı.

Programda açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Cumhurbaşkanımız Sudan'a ziyarette bulunduk sonra şahsımı aradı ve 'araştırdık, bunlara yalnızca Gaziantep iyi bakabilir.' şeklinde konuştu. Bu hayvanlar bizlere emanet. Ben de gerekeni yapacağımızı ifade ettim. Buradan ekipler Sudan'a gitti ve getirdiler. Adlarını da Cumhurbaşkanımız verdi. 4 sene önce 2 dişi 2 erkek aslan buraya geldi. Anne Sultan baba Sudan'ın dört yavrusu dünyaya geldi” dedi.

"En çok hangi isim isteniyorsa onları koyacağız"

Yavruların isimlerinin sosyal medyadan gerçekleştirilecek anketin ardından netlik kazanacağına işaret eden Şahin, “2 dişi 2 erkek yavrumuz var. En fazla hangi isim tercih edilirse onları vereceğiz" dedi.

Hayvanlara özenli bir şekilde bakıldığını dile getiren Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, "Normal şartlarda aslanlar 1 veya 2 yavru dünyaya getiriyorlar. Bütün hayvanlara olduğu şekilde bu yavrulara da el bebek gül bebek bakıyoruz. İlk kez dört yavru dünyaya getirdiler bizlerde mutlu olduk." diye konuştu.

Yorumlar (0)