Karamollaoğlu, emekliler için yüzde 50 zam ve 1500 liralık bayram ikramiyesi istedi

Hükümete çağrıda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, emekli vatandaşlara Ramazan ayında 1500 liralık ikramiye verilmesini ve maaşlarına ise yüzde 50 oranında zam yapılmasını istedi.

SİYASET 14.04.2021, 16:07 15.04.2021, 10:24
Karamollaoğlu, emekliler için yüzde 50 zam ve 1500 liralık bayram ikramiyesi istedi

Koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşların büyük sıkıntılara maruz kaldığını kaydeden Karamollaoğlu, parti genel merkezinde gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

“Açlık sebebi ile 10 milyon insan ölüyor”

Dünya genelinde kıtlık ve yoksulluğun arttığına dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, günde 25 bin, yılda ise 10 milyon insanın açlık sebebiyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Karamollaoğlu, “Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de insanların geçim sorunları var. İşçiden esnafa, çiftçiden emekliye, kadından erkeğe herkes dertli durumda. Hele işsizsin halini soran bile olmuyor. Türkiye’de artık geçim ittifakını yapmak zorundayız. Bunu sadece siyasiler olarak değil toplum olarak da yapmak durumundayız. İktidar işsizliği az göstermek için rakamlarla oynuyor. Bunlar gerçeği değiştirmeyecek” dedi.

“TÜİK yalan söylüyor”

İşsizlik rakamlarını açıklayan TÜİK’in doğru rakamları paylaşmadığını ileri süren Karamollaoğlu, “Türkiye’de işsizlik oranları gizleniyor. TÜİK verilerine bakılırsa işsizlik oranı şuanda 13,4 ancak gerçek işsizlik oranı Türkiye’de yüzde 28,3’tür" diye konuştu.

Üç yıllık enflasyon rakamlarına rağmen emeklilere ödenen ikramiyelerin hala bin lira olduğunu belirten Karamollaoğlu, "Hükümete çağrıda bulunuyor ve emekli maaşlarına yüzde elli zam ile yine emekli bayram ikramiyelerinin 1500 TL olmasını teklif ediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)