Emeklilere bayram ikramiyesi erken ödenecek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal yardımlarından yararlanan ihtiyaç sahibi 2 milyon hanenin tamamı 1000'er liralık nakdi destek sağlanacağını bildirdi. Bakan Selçuk, emeklilere Ramazan Bayramı için Mayıs ayında ödenecek 1000 liralık ikramiyenin ise Nisan ayında verileceğini duyurdu.

EKONOMİ 21.03.2020, 10:18 21.03.2020, 11:52
Emeklilere bayram ikramiyesi erken ödenecek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ihtiyaç sahibi ailelere sağlanacak nakdi yardımlar için ilave 2 milyar liralık kaynak aktarımının ayrıntılarını duyurdu.

Bakan Selçuk, "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; hali hazırda Bakanlığımızın düzenli sosyal yardımlarından faydalanan ihtiyaç sahibi 2 milyon hanenin tamamı 1000 TL nakdi destekten yararlanacak." ifadelerini kullandı. 

Söz konusu destekten faydalanmak amacıyla vatandaşların herhangi bir yere başvuruda bulunmasına gerek olmadığını kaydeden Selçuk, ödemelerin Mart ayının sonunda başlayacağını ifade etti. 

"Bayram ikramiyeleri Nisan ayında verilecek"

Selçuk, emeklilerin aylıklarını Nisan ayı itibarıyla ödemeyi planladıklarını kaydederek, kamu bankalarının yeni tip koronavirüs (Covid-19) tehlikesine karşı 76 yaş üzeri emeklilerin istemeleri durumunda ödemelerini evlerinde yapabileceğini belirtti. 

Emeklilere 2018 yılından itibaren dini bayramlarda 1000 lira ikramiye vermeye başladıklarını kaydeden Selçuk, "Bu konuda önümüzdeki Ramazan Bayramı ile ilgili müjde niteliğinde bir karar aldık. Emeklilerimize, Ramazan Bayramı için mayıs ayında ödenmesi gereken bin liralık bayram ikramiyelerini nisan ayında vereceğiz." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)