Bayram ikramiyesini zamlı bekleyen emeklilerin gözü Beştepe'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak Kabine toplantısında emeklilere ödenecek bayram ikramiyesi zamlarının da netlik kazanması bekleniyor.

EKONOMİ 13.04.2021, 15:42
Bayram ikramiyesini zamlı bekleyen emeklilerin gözü Beştepe'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önceki bir konuşmasında emeklilere söz vermiş ve bayram ikramiyelerinin enflasyona eş değer şekilde artırılacağını söylemişti.

Gözler Beştepe’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere verdiği müjdenin ardından ise gözler, bugün Beştepe'de yapılacak olan Kabine toplantısına çevrilmiş durumda.

Kabine toplantısı sonrası açıklamada bulunması beklenen Erdoğan’ın Erdoğan'ın emeklilerin zamlı ikramiye miktarına da değinmesi bekleniyor.

162 TL’ye kadar artış bekleniyor
 
Erdoğan’ın enflasyon rakamlarına işaret etmesinin ardından en son duyurulan yüzde 16.19 yıllık enflasyon baz alındığında ikramiyeler 162 lira artışla 1162 liraya kadar yükselmiş olacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, emekli ikramiyelerine ilişkin kapsamlı bir çalışma yaptı. Yapılan çalışmaya göre dul, emekli ve yetim aylığı alan vatandaşların ikramiyeleri ilk kez enflasyon oranında zamlı ödenmiş olacak.

65 yaz üzerine ise söz konusu zamlı ikramiyeler elden teslim edilecek.

Yorumlar (0)