Ramazan Bayramı emekli ikramiyelerinin yatırılacağı tarih belli oldu

Türkiye’de 13 milyonu aşan emekliyi ilgilendiren ve ne zaman yatırılacağı merak konusu olan bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarih belli oldu.

EKONOMİ 10.04.2021, 09:53 12.04.2021, 21:19
Ramazan Bayramı emekli ikramiyelerinin yatırılacağı tarih belli oldu

Hem Ramazan hem de Kurban Bayramı ikramiyelerinin ödeneceği tarih açıklanırken Kurban Bayramı ödemelerinin zamlı yapılacağı açıklandı.

Her emekliye 1000 TL ikramiye

Her sene Ramazan ve Kurban Bayramı’ndan önce emeklilere dağıtılan 1000 TL’lik ikramiyelerin, bu sene için yatırılacağı tarihler açıklandı. Buna göre yaklaşan Ramazan Bayramı’nın ikramiyelerinin, mayıs ayının ilk haftasında yatırılacağı belirtildi. Kurban Bayramı ikramiyelerinin ise 12-16 Temmuz aralığında yatırılacağı aktarılırken bu şekilde temmuz ayında, hem ikramiye hem de zam verileceği belirtildi. Bilindiği üzere emekliler, her senenin ocak ve temmuz aylarında, son 6 aydaki enflasyon oranlarına göre maaşlarına zam alıyor.

Kimler faydalanacak?

Bu sene yatırılacak bayram ikramiyeleri emekliler, vazife ve harp malullüğünde aylık alan er-erbaşlar, şehit yakını ve gaziler, ölüm aylığı alanlar, Kıbrıs, İstiklal Savaşı ve Kore gazileri, şeref aylığı alanlar, geçici köy korucuları, şampiyon sporcular, terörden zarar görme sebebiyle aylık bağlanan siviller ve bu sebeple hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine verilecek.

Sürekli iş göremezlik geliri alan vatandaşların da ayrıca bayram ikramiyesinden faydalanabileceği açıklandı.

Bütün ikramiyeler aynı gün yatırılacak

Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve SSK emeklilerinin bayram ikramiyelerinin aynı gün yatırılacağı belirtiliyor. 8.2 milyon işçi, 2.3 milyon memur, 2.66 milyon Bağ-Kur emeklisinin olduğu Türkiye’de, toplam emekli sayısı 13.1 milyona ulaştı. Ramazan Bayramı tatili başlamadan önce bayram ikramiyelerinin yatırılması bekleniyor.

İlk olarak 2018 yılında emeklilere verilmeye başlanan emekli ikramiyesi, üç senedir 1000 TL olarak hesaplara yatırılırken bu sene de ikramiyenin aynı miktarda olacağı açıklandı. 2018’den 2021’e kadar emeklilere ödenen ikramiye miktarının ise 64.2 milyar TL’ye ulaştığı belirtildi..

Yeni emeklilere de bayram ikramiyesi verilecek

Yapılan bildiride, ikramiye ödemelerinin yatırılacağı süreye kadar emekli aylığı bağlanan vatandaşların da bu senenin ilk ikramiyelerinden faydalanabileceği açıklandı.

Hayatını kaybeden emeklilerin hak sahibi olan yakınları, senede 2 defa bu ikramiyeleri alabilecek. 

Dul ve yetim vatandaşların, hisseleri oranında ikramiyeden yararlanacağı belirtilirken hem çocuk hem de eşlerin ikramiye alabileceği aktarıldı. Birden çok dosya üzerinden aylık ve gelir alanların ise en çok ödeneğe olanak veren bir tek dosya üzerinden ikramiye ödemeleri yapılacak.

Hem babasından hem de kocasından ölüm aylığı alan vatandaşların ikramiyeleri, her 2 dosya arasında ölüm aylığı oranı daha yüksek olan baz alınarak ödemeleri yapılacak.

Yorumlar (0)