İşte Erdoğan ile Arınç arasında geçen diyalog!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç’la görüşmesinden MYK Toplantısında kısaca bahsetti. Bülent Arınç "Sözleriniz beni üzdü" demiş. Erdoğan ise, "Sen bizi daha çok üzdün" karşılığını vermiş.

SİYASET 25.11.2020, 09:04 25.11.2020, 15:42
İşte Erdoğan ile Arınç arasında geçen diyalog!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MYK toplantısında kurmaylarına, YİK (Yüksek İstişare Kurulu) üyeliği için istifasını veren Bülent Arınç'la yaptığı telefon görüşmesinden kısaca bahsetti.

Bülent Arınç'la telefonda görüştüklerini ve Arınç'ın "Sözleriniz beni üzdü" dediğini, kendisinin de Arınç'a "Sen bizi daha çok üzdün" karşılığını verdiğini söyleyen Recep Tayyip Erdoğan'ın Bülent Arınç'a son sözü ise şu olmuş:

"Ellerinde Yasin Börü'nün ve Kürtlerin kanı olanları başımıza çıkarıyorsunuz."

MYK'da bu açıklamayı yapan Erdoğan, "İnşallah bundan sonra bu tür açıklamalarda bulunmaz" ifadesini kullanarak, "Açıklamalarını doğru bulmadığımı kendisine ilettim” dedi. Erdoğan'ın verdiği kısa bilgi sonrası kurmaylar da Erdoğan'a, AK Parti tabanının Bülent Arınç’ın sözlerine büyük tepki gösterdiğini, Arınç'ın istifasını da memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Reformlar için kararlılık vurgusu

MYK Toplantısında, AK Parti ve Adalet Bakanlığında sürdürülen reform çalışmalarıyla ilgili değerlendirmeler de bulunan Erdoğan, “AK Parti'nin her zaman reformları oldu. Her zaman reformlarımızda kararlı olduk. Bu kararlılığımız sürecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)