Endişelendiren uyarı: 140 bin kişi daha koronadan ölecek!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) iki ay içerisinde 140 bin kişinin daha yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedebileceği ifade edildi. 

SAĞLIK 25.11.2020, 09:15 25.11.2020, 16:07
Endişelendiren uyarı: 140 bin kişi daha koronadan ölecek!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin endişelendiren bir tahmin yapıldı. Missouri eyaletinde yer alan Washington Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının 20 Ocak gününe kadar iki katına çıkabileceği konusunda uyardı. 

"20 Ocak gününe kadar..."

Amerikalı haber kanalı CNN'in Washington Üniversitesi'ne dayandırdığı haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Joe Biden'ın başkanlık yemini edeceği 20 Ocak gününe kadar yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının 20 milyonu geçebileceği ifade edildi. 

Washington Üniversitesi, ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) iki ay içerisinde 140 bin kişinin daha yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirebileceğini ifade etti. 

Karantina süresi azaltılabilir

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni tip koronavirüsün (Covid-19) vücuda girip girmediğini tespit etmek için gerekli olan karantina süresinin azaltılabileceğini duyurdu. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (CDC) Henry Walke, konuya ilişkin yaptığı bir değerlendirmede, bir insana yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaşıp bulaşmadığını anlamak için tavsiye edilen izolasyon süresinin 7-10 gün arasına çekilebileceğini söyledi.

Walke, söz konusu hamlenin, insanların karantina koşullarına riayet etmeleri için teşvik niteliğinde olabileceğine dikkat çekti. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) için 14 günlük karantina süresi öneren Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), söz konusu süreye ilişkin yeniden değerlendirme yapacağını bildirmişti. 

Vaka sayısı 12 milyonu geçti

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 12 milyon 230 binden fazla yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi. Ülkede 85 binden fazla insanın yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hastanelerde tedavi gördüğü ifade edildi. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) son bir günde 151 binden fazla yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının kayıtlara geçtiği, 956 can kaybının gerçekleştiği belirtildi.

Yorumlar (0)