Davutoğlu'ndan Arınç'a destek: Demirtaş'ın tutukluluğuna karşıyım!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliye olabileceğini ve tutukluluğun cezaya dönüşmemesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'a destek verdi.  Davutoğlu, Demirtaş'ın tutuklu olmasına ne kendisinin ne de partisinin asla onay vermediğine dikkat çekti. 

SİYASET 23.11.2020, 09:00 23.11.2020, 16:32
Davutoğlu'ndan Arınç'a destek: Demirtaş'ın tutukluluğuna karşıyım!

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliye olabileceğini söylemişti. Arınç, tutukluluğun cezaya dönüşmemesi gerektiğini belirterek, Demirtaş ile 1-2 defa görüştüğünü, cezaevlerinde açlık grevleri ve isyanların yaşandığını ifade etmişti.

Demirtaş'ı anlamak ya da onu yargılamak için "Devran" adlı kitabının mutlaka okunması gerektiğini belirten Arınç, Gezi Parkı Davası kapsamında tutukluğu süren Osman Kavala'nın da tutuklu kalmasına şaşırdığını, kendisinin mutlaka tahliye edilmesi gerektiğini söylemişti. 

Arınç'ın bu açıklamalarına, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından sert tepki gösterildi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise Arınç'a destek niteliğinde açıklamalarda bulundu. 

"Nihai hükümler verilmedi"

Davutoğlu, Demirtaş'a yönelik nihai hükümlerin verilmediğini belirterek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) de serbest bırakılma çağrısında bulunduğunu ifade etti. 

"Demirtaş'ın tutukluluğuna onay vermiyorum"

Başbakan olduğu dönemde Demirtaş'ın dokunulmazlığına son verilmesine müsaade etmediğini anımsatan Davutoğlu, siyasi mücadelenin siyasi alanda yaşanması gerektiğini söyledi.

Davutoğlu, Demirtaş'ın tutuklu olmasına ne kendisinin ne de partisinin asla onay vermediğine dikkat çekti. 

"Cesur bir şekilde dile getiriyor"

Arınç'ın deneyimli bir siyasetçi olduğunu ve nereye doğru gidildiğini görebildiğini vurgulayan Davutoğlu, sürekli olmasa da bu meseleyi cesur bir şekilde dile getirebildiğini ifade etti.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndan daha net sesler beklendiğini ekledi. 

Erdoğan tepki göstermişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arınç'ın yaptığı açıklamalara tepki göstererek, bireysel açıklamalar ile yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını ifade etmişti. 

Erdoğan, teröristlerle el ele yürüyen kişilerle temas kurulamayacağını belirterek, bireysel açıklamaların hükümet ile asla ilişkilendirilmemesi gerektiğini söylemişti.

Yorumlar (0)