Ömer Çelik: Arınç'ın yaklaşımları MYK tarafından doğru bulunmadı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Bülent Arınç'ın YİK üyeliği görevinden istifa etmesiyle ilgili olarak, "MYK da Arınç'ın değerlendirmelerine katılmıyor." dedi.

GÜNDEM 24.11.2020, 18:01 24.11.2020, 19:17
Ömer Çelik: Arınç'ın yaklaşımları MYK tarafından doğru bulunmadı

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı.

Gündemin oldukça yoğun olduğu kritik toplantının sonrasında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarına 24 Kasım Öğretmenler Günü ve  Diyarbakır Anneleri'ne destek sözleriyle başlayan Ömer Çelik, gündemdeki konulara ilişkin konuştu.

"Arınç'ın yaklaşımları doğru bulunmadı"

Bülen Arınç'ın istifasına da değinen Ömer Çelik, konuyla ilgili net söylemlerde bulundu.

Ömer Çelik'in Bülent Arınç'la ilgili açıklamaları ise şu şekilde:

"Sayın Bülent Arınç istifasını sundu. Cumhurbaşkanımız da kabul etti. MYK'mız Sayın Arınç'ın kamuoyunda öne çıkan görüşlerinin, yaklaşımlarının kabul görmediği, doğru bulunmadığı yönünde mutabakata sahiptir."

Çeviköz'ün açıklamaları

CHP'li Çeviköz'ün açıklamalarıyla ilgili olarak konuşan Ömer Çelik, "CHP'li sayın Çeviköz'ün bazı konuşmaları oldu. Burada bizim her zaman bu tip açıklamalar olunca biraz bekliyoruz, acaba düzeltme imkanı söz konusu olabilir mi diye. Ülkemizin milli menfaatleri konusunda bilinci pekiştirmek için buna dikkat edilmesi gerektiğini kanaatindeyiz. Beklememize karşın bu açıklamalar yapılmayınca biz de açıklamalarımızı yaptık." dedi.

"Ambargoyu delen taraf biz değiliz"

İrini Operasyonu ile ilgili de konuşan Çelik, "AB tarafından gerçekleştirilen İrini Operasyonu çerçevesinde bir Alman savaş gemisi tarafından yapılan aramayı şiddetle kınıyoruz. 'Hamburg' isimli Alman savaş gemisi hiçbir nezaketi gözetmeksizin insani yardım malzemesi taşıyan gemiye müdahalede bulunmuştur. Bu müdahaleyi doğruymuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu ambargoyu delen taraf Türkiye tarafı değildir. Türkiye, Libya'da BM'nin destek verdiği meşru yönetime destek veriyor."

Yorumlar (0)