İsrail TRT ekibine saldırmıştı: AK Partili Çelik’ten İsrail'in Türk basınına saldırısına tepki

İsrail polisinin Kudüs'te TRT Haber ekibine saldırısına ilişkin açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “İsrail polisinin, Filistin’deki gelişmeleri dünyaya aktaran TRT Haber ekibine yönelik saldırganlığını şiddetle lanetliyoruz” dedi.

SİYASET 17.11.2023, 16:08 17.11.2023, 16:21 Şeyda Gül
İsrail TRT ekibine saldırmıştı: AK Partili Çelik’ten İsrail'in Türk basınına saldırısına tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kudüs'te TRT haber ekibine yapılan saldırıya sert tepki gösterdi. Mescid'i Aksa'ya Cuma namazı kılmak için giden Filistinlileri görüntüleyen TRT Haber ekibine, İsrail polisi tarafından yapılan fiziki saldırıyı lanetlediğini bildiren Çelik, “İsrail polisinin, Filistin’deki gelişmeleri dünyaya aktaran TRT Haber ekibine yönelik saldırganlığını şiddetle lanetliyoruz” dedi.

Tüm basın mensuplarını tebrik etti

AK Partili Çelik, Filistin’de yaşanan insanlık dramını dünya kamuoyuna iletebilmek ve kirli dezenformasyonları bertaraf etmek üzere mücadele veren TRT ekibini ve tüm basın mensuplarını tebrik etti. İsrail makamlarının basına yönelik öfkesi, kendi eylemlerine dair bir suçluluk duygusunu yansıtmakta olduğunun altını çizen Çelik, “İsrail’in insanlık suçlarını belgelendirmeye ve uluslararası platformda dile getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kudüs'te TRT haber ekibine saldırı

TRT Haber ekibi, Cuma namazı öncesi Medcid-i Aksa'ya giden Filistinlilere yönelik İsrail güçlerinin engellemelerini ve zor kullanmalarını takip etti. Bölgede bulundukları sırada İsrail polisinin fiziki saldırısına uğrayan TRT Haber ekibinin kamerası da İsrail polisinin silahının dipçiği ile vurması sonucu kırıldı.

Olay anında yaşananları aktarmaya devam eden TRT Haber muhabiri, kamera kırık olsa da Filistin'e devam eden saldırıları göstereceklerini söyledi. Canlı yayın sırasında gaz bombası caminin olduğu bölgeye atılırken, TRT Haber muhabiri İsrail'in Mescidi Aksa dışında da namaz için toplanılmasına izin verilmediğine dikkat çekerek "Her yerde bir engelleme, baskı var var" dedi.

Yorumlar (0)