İmamoğlu'nu eleştiren Erdoğan'dan İstanbul adayı hakkında açıklama!

Irak'ın kuzeyinde teröristlerin saldırısı sonucu 6 şehit verildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu saldırı sonrası 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. İsim vermeden CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nu eleştiren Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul adayı hakkında açıklama yaptı. Erdoğan, "Fırsat bulursa belediyeye uğrayanlardan değiliz." diyerek İmamoğlu'na göndermede bulundu.

SİYASET 23.12.2023, 14:55 23.12.2023, 17:40 Hakan Öksüz
İmamoğlu'nu eleştiren Erdoğan'dan İstanbul adayı hakkında açıklama!

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı"nda kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ın kuzeyinden gelen şehit haberleri hakkında açıklamalarda bulundu.

"12 terörist etkisiz kılındı"

Konuşmasına başlarken dün Irak'ın kuzeyinde teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıda 6 şehit verildiğini hatırlatan Erdoğan, "Mehmetçiklerimizin kanları yerde kalmadı. Bu kanın hesabı soruluyor. Suriye'nin kuzeyi ve Pençe Harekatı bölgesinde 12 terörist etkisiz kılındı." dedi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları

İstanbul'da depreme hazırlık çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydeden Erdoğan, "Kentsel dönüşümle alakalı özgün bir projeyi nisan ayında duyurduk. Yarısı Bizden kampanyası büyük ilgi gördü. 1 milyon 233 bin bağımsız bölüme başvuru geldi. Bağımsız bölüm başına 1.5 milyon liralık destek sunacağız. Bu para ile evlerini inşa edecek vatandaşlarımız. 350 bin konut inşa etme hedefindeyiz." ifadelerini kullandı.

"Yakında İstanbul'da adayımızı açıklayacağız"

Yerel seçim çalışmalarına değinen Erdoğan, isim vermeden CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dokundurdu.

Erdoğan, "Yeniden İstanbul diyecek miyiz? Biz hiç şov yapmaya çalışmadık. Kalan 3 ayda da kapı kapı dolaşacağız. Bazıları gibi meydanda bol keseden sözler verip, o sözlerin üzerine beton dökenlerden değiliz. Kalbi ve zihni başka yerde olan ve fırsat bulursa belediyeye uğrayanlar, şehirleri geri götürdü. 2019'da belediyeler el değiştirdi. Fatih'in son 5 yılı, 'temel atmama' törenleriyle geçti. 31 Mart'ta İstanbul'da Fetret Devri sona erecek. Yakında adayımızı duyuracağız." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)