Bahçeli'den Eurovision tepkisi: "Üçüncü türü tedavüle çıkardılar"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partinin Meclis grup toplantısında sert konuştu. "BM Güvenlik Konseyi veto silahına sarılarak İsrail'i koruyorlar. BM'nin daimi üye sayısı artmalı ve veto sistemi sınırlandırılmalı." diyen Bahçeli'nin, Eurovision Şarkı Yarışması ile ilgili de bir çift lafı vardı. İşte Eurovision'u yerden yere vuran Bahçeli'nin açıklamaları...

GÜNDEM 14.05.2024, 11:31 14.05.2024, 12:12 Hakan Öksüz
Bahçeli'den Eurovision tepkisi: "Üçüncü türü tedavüle çıkardılar"

Partisinin TBMM grup toplantısında kürsüye çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemin önemli başlıkları hakkında konuştu. Konuşmasında Gazze'ye özel bir yer ayıran Bahçeli, İsrail'in insani değerleri görmezden geldiğini söyledi. 

"BM'nin daimi üye sayısı artmalı"

Tel Aviv yönetimine sert çıkan MHP lideri, "Eğer Netanyahu bir terörist arıyorsa boy aynasına baksın. Azgın bir şımarıklık ile Gazze'ye saldıran İsrail, korkunç cinayetler işledi. Küresel vicdanın yanında olduğu taraf, Filistin'dir. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi acilen yeni bir veto sistemi geliştirmeli, yoksa demokratik olamaz. BM'nin daimi üye sayısı artırılmalı ve veto yetkisine sınırlama getirilmeli." dedi.

"Veto silahına sarılarak İsrail'i koruyorlar"

İsrail'in Gazze'de bebekleri katlettiğini belirten MHP lideri Bahçeli, "BM Güvenlik Konseyi veto silahına sarılarak İsrail'i koruyorlar. Soykırımın bahanesi olur mu? Refah'taki masum yavrulara saldıran Netanyahu, alçaklıktan başka bir şey değil. BM Güvenlik Konseyi, şu anda hesap vermeyen bir yapıya sahip. Bu değişmeli. Biz Türkiye olarak Filistin'in yanındayız." ifadelerini kullandı.

"Eurovision'da marjinalliğin boyutları korkunç düzeyde"

Eurovision Şarkı Yarışması'nda eşcinsel temaların yoğunlukta olduğunu kaydeden Bahçeli, "İnsanlığın yüzleştiği tehdit, Eurovision'da belgelendi. Erkek ile kadın arasındaki 3. türü tedavüle çıkardılar. Marjinalliğin boyutları korkunç düzeyde. Yarışmayı kazanan erkek yarışmacı, pembe saten etek ve tüylü ceket ile boy gösterdi. Bu görüntü, yozlaşmanın teyidi oldu. Yarışma sanat değil, siyasi içerikli bir yapıda. İsrailli şarkıcıya yönelik protestoların sonuçsuz kalması da bunun göstergesidir." değerlendirmelerinde bulundu. 

Eurovision 2024'ü İsviçre'den Nemo kazandı

Yeni müfredatı yorumladı

MEB'in Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni ve yeni eğitim sistemini yorumlayan Bahçeli, "Buna samimiyetle destek veriyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu da TBMM'ye gelecek, ona da destek vereceğiz. Bütüncül bir modelden rahatsız olanların bahanesi ne?" ifadelerini kullandı.

"ÖTV Ve KDV Sorununa Neşter Vurulmalı"

“Çiftçilerimizi komisyoncuya, aracıya asla ezdirmeyeceğiz. Bizi doyuran çiftçilerin doyması için ÖTV ve KDV sorununa neşter vurulmalıdır. Haciz kıskacında olanların umudu MHP ve Cumhur İttifakı'dır. Çiftçi kardeşlerimizin arkasında olacağımızı ifade ediyorum.”

"Birkaç Emniyet Müdürünün Açığa Alınmasıyla Geçiştirilemeyecek Bir Komplo Devrededir"

“Bugünlerde iç işgal cephesinde toplanıp aynı zamanda emniyet ve yargı içine yuvalanmış soysuz ve kripto çetelerin yeniden Türkiye üzerinde hesap yaptığı görülmektedir. Bu kan içen vampirlerin aklını başına alması, akıbetleri için 15 Temmuz gecesine dikkatle bakmaları ikaz ve ihtarımdır. Ayranımızı kabartmasınlar, sabrımızı taşırmasınlar. Olan biten tüm kanun dışı irtibat ve ilişki ağlarının farkındayız. Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir. Hedef MHP, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye'dir. Gizli tanık ifadeleriyle şerefli isimleri karalama kumpasını gölgeleme arayışını himaye eden kim varsa haindir haşhaşidir. Emniyet ve yargı medya uzantılarının tepesine binilmelidir. Bakalım temiz eller operasyonu nasıl oluyormuş. Hepsini içeri tıkmak da hukuk devletinin varlık ve şeref konusudur. Devşirilmiş sözde gazetecilerin bedel ödemesi yakındır ve kaçınılmazdır."

Yorumlar (0)